Italija: Viduržemio jūroje išgelbėta apie 500 migrantų

  • Teksto dydis:

Viduržemio jūroje, Sicilijos sąsiauryje, buvo išgelbėta apie 500 migrantų. Tai penktadienį pranešė Italijos pakrančių apsaugos tarnyba.

Kaip patikslino jos atstovas, nelaimės ištikti migrantai buvo trijose pripučiamose valtyse. Gelbėjimo operacijoje dalyvavo nevyriausybinės organizacijos „Sea Watch“ laivas.

Nuo šių metų pradžios Viduržemio jūra į Italiją, šalies Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, atvyko 6 tūkst. 894 migrantai, iš jų beveik 5 tūkst. - iš Libijos. Tai - 80 procentų mažiau negu per tą patį 2017 metų laikotarpį. Sumažinti atvykėlių skaičių padėjo sudaryti susitarimai tiek su centrine Libijos valdžia, tiek su municipalitetų vadovais, kontroliuojančiais pakrantę.

Didžiąją dalį gelbėjimo operacijų teritoriniuose vandenyse atlieka Libijos pakrančių apsaugos tarnyba. Be to, šios Šiaurės Afrikos šalies teritorijoje įkurti laikino migrantų įkurdinimo centrai, kur jie identifikuojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yla

yla portretas
Nauji europieciai: persoko tvora is marrocco i ispania. Immigrants in Spain / Border barriers in the Spanish enclave of Ceuta www.youtube.com/watch?v=1NSx0Fr-9Fo

Jeigu

Jeigu portretas
Jeigu ju niekas negelbetu jie ir neskestu vaiku zaidimas kazkoks pamacius gelbetojus tuojau praduriama valtis ir saukesi pagalbos nebutu gelbetoju nebutu ir plaukiku

...

... portretas
It skėriai... o skėrius net ir napalmu naikinam.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių