Išpuolis San Diege: vyras šaudydamas skambino savo buvusiai merginai

  • Teksto dydis:

Kalifornijoje neseniai su mergina išsiskyręs 49 metų vyras iš pradžių ramiai ilsėjosi ant gulto prie baseino, bet staiga atsikėlė ir išsitraukęs pistoletą pradėjo šaudyti į ten vykusio vakarėlio svečius.

Jis taip pat paskambino savo buvusiai merginai, kad ši išgirstų šūvių garsus bei siaubo klyksmus, pirmadienį pranešė San Diego policija.

Užpuolikas Peteris Selisas (Piteris Selisas) spėjo nušauti vieną moterį ir sužeisti dar šešis asmenis, tačiau vėliau jį nukovė policija. Gimtadienio vakarėlis virto tikru chaosu, kai tarp daugiabučių ėmė aidėti šūviai, žmonės bėgiojo, norėdami išsigelbėti, o sužeistieji gulėjo kruvini šalia baseino.

Visos žudiko aukos, išskyrus vieną, buvo juodaodžiai ir lotynų amerikiečiai. Pats P.Selisas buvo baltaodis, tačiau policija nemano, kad nusikaltimas buvo įvykdytas rasiniais pagrindais.

„Tos aukos tiesiog atsidūrė šalia jo, kai jis surengė šią siaubingą tragediją, – sakė policijos vadė Shelley Zimmerman (Šeli Zimerman). – Tai, kas prasidėjo kaip draugo gimtadienio šventė, visiems dalyvavusiesiems virto didžiulio masto tragedija.“

P.Selisas jautėsi nuliūdęs ir nusiminęs, nes neseniai buvo išsiskyręs su savo mergina; visgi policijos apklausti jo šeimos nariai ir draugai sakė nė nenumanę, kad jis planavo padaryti kažką grėsminga.

Per sekmadienį surengtą vakarėlį vaikai maudėsi baseine, viena šeima mirko kubile, o kiti vakarėlio svečiai vaišinosi traškučiais ir dešrainiais. Vis dėlto iš visų 35 svečių išsiskyrė vienas vyras, karštą dieną dėvėjęs juodą striukę, sakė vienas iš šventės dalyvių Demetriusas Griffinas (Demetrijusas Grifinas).

Šaudynės prasidėjo, kai prie P.Seliso priėjo įvykio liudininko draugas, tądien šventęs savo 50-ąjį gimtadienį. D.Griffinas manė, kad draugiško būdo vyras kvietė ant gulto sėdėjusį žmogų prisijungti prie vakarėlio svečių.

Tačiau P.Selisas išsitraukė pistoletą, kurį buvo užsikišęs už kelnių, dukart iššovė vakarėlio šeimininkui į liemenį ir pradėjo pliekti į kitus šventės dalyvius, sakė D.Griffinas.

„Viskas buvo mažų mažiausiai labai klaiku, – sakė D.Griffinas. – Jis neatsistojo. Nieko nepasakė. Jis tiesiog ėmė šaudyti.“

D.Griffinas sakė, kad akimirką buvo sustingęs ir puolė ant grindų. Po šešių šūvių dauguma ten buvusiųjų išsibėgiojo, bet kai kurie liko gulėti ant grindų prie baseino.

Paleidęs kulkas į du žmones, P.Selisas, gyvenęs name, prie kurio vyko vakarėlis, paskambino savo buvusiai merginai ir pasakė, ką padaręs.

„Selisas ir toliau kalbėjosi su savo buvusia mergina bei šaudė iš savo ginklo, – sakė Sh.Zimmerman. – Aišku, jog P.Selisas norėjo, kad jo buvusi mergina girdėtų, kaip jis tęsia žudynes.“

Per savo neilgą pokalbį šaulys sakė moteriai, kad pašovė du policininkus, tada atvyko policija, o vėliau jis „kažką užsiminė apie „iššaudymą“ ar kažką panašaus“, sakė policijos vadės asistentas Brianas Ahearnas (Brajanas Ahernas). Moteris išgirdo dar du šūvius, tuomet pokalbis nutrūko, sakė jis.

Policija 18 val. 6 min. vietos (8 val. 6 min. Lietuvos) laiku gavo pranešimą, kad prie daugiabučių komplekso „La Jolla Crossroads“ buvo pašauti du žmonės. Dar keli asmenys sakė policijai girdėję šūvius ir klykiančius žmones.

Į įvykio vietą praėjus septynioms minutėms nuo iškvietimo atskrido policijos sraigtasparnis bei policijos pareigūnai. Orlaivio pilotas sakė matęs kelias aukas ir nukreipė pareigūnus P.Seliso link. Pasak jo, įtariamasis tebebuvo šalia baseino ir veikiausiai bandė dar kartą užtaisyti ginklą.

P.Selisas buvo nukautas, kai iš savo .45 kalibro pistoleto iššovė į seržantą ir du pareigūnus, sakė Sh.Zimmerman.

Pasak policijos, P.Selisas sužalojo septynis žmonės: tris juodaodes, du juodaodžius, vieną lotynų amerikietį bei vieną baltaodę. Viena moteris vėliau mirė.

Kitų sužeistųjų gyvybėms pavojaus nėra, sakė Sh.Zimmerman. Vienas vyras, bandęs pabėgti nuo šaulio, susilaužė ranką ir taip pat atsidūrė ligoninėje.

P.Selisas turėjo vaikų ir dirbo mechaniku automobiliais „Ford“ prekiaujančioje įmonėje. 2015 metų spalį jis buvo pateikęs federalinės apsaugos nuo kreditorių prašymą, ir nurodė, kad turi tik 14 tūkst. dolerių turto ir 108 tūkst. dolerių įsiskolinimų, rodo teismo įrašai.

Tyrėjai nerado jokių užrašų ar įrodymų P.Seliso interneto paieškos istorijoje, kad jis būtų planavęs šaudynes, sakė B.Ahearnas.

„Nebuvo nieko akivaizdaus ar viešo, kad jis tai planavo“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių