Per išpuolį prieš evakuojamus žmones Sirijoje žuvo beveik 70 vaikų

  • Teksto dydis:

Tarp žmonių, žuvusių Sirijoje mirtininkui detonavus sprogmenų prikrautą automobilį prie evakuojamų žmonių autobusų, yra beveik 70 vaikų, sekmadienį paskelbė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Šeštadienio išpuolio taikinys buvo autobusai, kuriais gyventojai pagal evakuacijos susitarimą tarp vyriausybės ir sukilėlių buvo vežami iš Fua ir Kafrajos miestelių šalies šiaurėje į vyriausybės kontroliuojamas teritorijas. Autobusai tuo metu laukė prie tranzito vietos sukilėlių kontroliuojamame Rašidine į vakarus nuo Alepo miesto.

Tarp 126 per ataką žuvusių žmonių yra mažiausiai 68 vaikai, pranešė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), kuri anksčiau skelbė, kad žuvusiųjų yra 112.

Mažiausiai 109 žuvusieji buvo evakuojami gyventojai, o kiti buvo pagalbos darbuotojai ir vilkstinę saugoję sukilėliai, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR.

Evakuacijos vyko pagal Sirijos režimo ir sukilėlių susitarimą, pagal kurį gyventojai ir sukilėliai taip pat išvežami iš provyriausybinių pajėgų apsuptų Madajos ir Zabadani miestų netoli Damasko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas

kas portretas
gali taip /myleti/ ir nekesti kad patys zudosi niekuo daugiau negaledami atsispirti ju gyvenimo budui nors jis irnetinkamas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių