Ispanų profesoriai pardavinėjo netikrus vaistus nuo vėžio

  • Teksto dydis:

Du ispanų universiteto profesoriai ir dar trys įtariamieji buvo apkaltinti suklastotų vaistų nuo vėžio pardavinėjimu, iš kurio buvo susižerta daugiau kaip 600 tūkst. eurų, antradienį pranešė policija.

Pareiškime sakoma, kad buvo gauta „daugiau kaip tuzinas nukentėjusiųjų, kurie nusipirko šios medžiagos, skundų“. Produktas nedaręs „gydomojo poveikio“.

Vienas žmogus „norėdamas išgydyti dukrą sumokėjo daugiau kaip 25 tūkst. 600 eurų“, nurodė policija.

Tarp praėjusią savaitę sulaikytų asmenų yra du Balearų salų universiteto (UIB) profesoriai, naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Maljorkos Palmoje, kuris jų vardų ir atstovaujamos mokslo srities nenurodė.

Tarp trijų kitų įtariamųjų yra du žmonės, dirbę vieno fondo tyrimų departamente, pridūrė atstovas.

Įtariamiesiems buvo pateikti kaltinimai sukčiavimu. Kol vyksta tyrimas, jie buvo paleisti.

Jie yra kaltinami savo „vaistų“ reklamavimu socialiniuose tinkluose, „pasinaudojant jų postų nulemtu akademiniu ir profesiniu pripažinimu“.

Tačiau tie vaistai tebuvo placebas be leidimo jį pardavinėti, nurodė policija.

Pasak jos, medžiaga pacientams ar jų šeimoms buvo pardavinėjama per ne pelno fondą, kuris „produkto pardavinėjimą dangstė savanoriškomis giminaičių aukomis tyrimams“.

Akademikai taip pat įtariami bandymu pardavinėti kitus „suklastotus vaistus“ nuo Alzheimerio (Alccheimerio) ligos, nurodė policija.

UIB vicerektorius Jaume Carotas (Chaumė Karotas) sakė, kad universitetas pernai balandį gavo rašytinį skundą šiuo klausimu ir pranešė policijai.

Universitetas yra „itin susirūpinęs dėl šios padėties“, pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tarsi kiti tai tikri. :/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių