Ispanijoje per muzikos festivalį sugriuvo pakyla: sužeista daugiau nei 300 žmonių

  • Teksto dydis:

Ispanijoje daugiau kaip 300 žmonių buvo sužeisti, iš jų devyni – sunkiai, sugriuvus daliai medinės pakylos per muzikos festivalį, pirmadienį pranešė vietos pareigūnai.

Šiaurės vakariniame Vigo mieste esanti 30 metrų ilgio 10 metrų pločio pajūrio promenada įgriuvo sekmadienį prieš vidurnaktį, kai ant jos buvo susirinkę daugybė žmonių, stebėjusių vieno reperio pasirodymą, žurnalistams įvykio vietoje sakė meras Abelis Caballero (Abelis Kabeljeras).

Gelbėtojai, naudodamiesi infraraudonųjų spindulių kameromis, tris valandas tikrino įvykio vietą, kad užtikrintų, jog apačioje neliko įstrigusių žmonių. Be to, narai apieškojo jūros dugną, nurodė meras.

„Policija labai greitai evakavo žmones iš tos vietos. Du žmonės buvo įstrigę po nuolaužomis; ugniagesiai turėjo juos ištraukti, ir tai padaryti nebuvo lengva“, – A. Caballero sakė visuomeninei televizijai TVE.

Meras pridūrė, kad kol kas neaišku, kodėl sugriuvo praeito amžiaus paskutiniame dešimtmetyje pastatyta pakyla.

Tačiau vietos dienraštis „El Faro de Vigo“ nurodė, kad nelaimė įvyko, kai ispanų reperis Relsas B savo koncerto pradžioje paragino klausytojus šokinėti.

„Grindys nugarmėjo žemyn, tarsi būtume lifte. Viskas įvyko per penkias sekundes“, – laikraščiui sakė koncerte buvusi Aitana Alonso.

„Pakyla lūžo, ir mes visi nukritom. Ant manęs užkrito žmonių. Mėginau išlipti, bet neįstengiau. Mano koja įstrigo vandenyje, bet sugebėjau išsilaisvinti, o vienas vaikinas padavė man ranką ir ištraukė“, – pasakojo mergina.

„Žemiau manęs buvo žmonių, šaukusių, kad negali išlipti“, – pridūrė ji.

Sužeista iš viso 316 žmonių, iš jų devyni – sunkiai, sakoma Galisijos provincijos, kuriai priklauso Vigas, vyriausybės pranešime. Ankstesniame pranešime buvo minimi 266 sužeistieji.

Dauguma žmonių nukentėjo lengvai, pavyzdžiui, patyrė nubrozdinimų.

Tarp sunkiau sužeistų, įskaitant du nepilnamečius, buvo patyrusių kaulų lūžių ir galvos traumų, bet jų gyvybėms pavojaus nėra, visuomeniniam radijui sakė Galisijos sveikatos apsaugos ministras Jesus Vazquezas Almuna (Chesus Vaskesas Almunja).

Savo „Twitter“ žinutėje premjeras Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) išreiškė „solidarumą su sužeistaisiais“ ir palinkėjo jiems „greitai pasveikti“.

Maljorkos reperio Relso B koncertas apie 300 tūkst. gyventojų turinčiame Vigo mieste buvo surengtas tūkstančius turistų pritraukiančio festivalio „O Marisquino“ antrąją dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ar tik ne 'atbėgėliai' tą pakylą statė?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių