Islandijoje nužudyta moteris buvo smaugiama ir gyva įmesta į vandenyną

  • Teksto dydis:

Islandė, kurios paslaptingas dingimas ir mirtis praėjusį mėnesį šokiravo šią ramią saloje įsikūrusią šalį, buvo pakartotinai smaugiama, prieš įmetant ją į vandenį, kur moteris nuskendo, pranešė žiniasklaida.

20-metė Birna Brjansdottir (Birna Briansdotir) sausio 22 dieną buvo rasta negyva paplūdimyje praėjus aštuonioms dienoms po jos dingimo. Moters dingimas paskatino didžiausią paieškos ir gelbėjimo operaciją Islandijoje, kur žmogžudystės yra itin retos.

Artimi tyrimui šaltiniai Islandijos nacionaliniam transliuotojui RUV antradienį sakė, kad preliminarios skrodimo išvados rodo B.Brjansdottir buvusią dar gyvą, kai ji buvo įmesta į vandenyną. Skrodimo metu jos plaučiuose rasta vandens, kas įrodo paskendimą kaip jos mirties priežastį.

Policija antradienį atsisakė komentuoti šią informaciją, kol nebus parengta išsami skrodimo ataskaita.

Jūreivis iš Grenlandijos, kurio traleris buvo Islandijoje tą dieną, kai B.Brjansdottir dingo, laikomas susijusiu su jos dingimu. Islandijos Aukščiausiasis Teismas antradienį atmetė prašymą dėl šio asmens paleidimo.

Sausio 14 dienos vaizdo stebėjimo medžiaga rodo B.Brjansdottir maždaug 5 valandą ryto vaikščiojančią per rūke paskendusias, apsnigtas gatves ir perkančią kebabą. Jos batai vėliau buvo rasti netoli Reikjaviko esančiame Habnarfjorduro uoste netoli doko, kur buvo prišvartuotas traleris „Polar Nanoq“.

Vaizdo medžiagoje taip pat matomas nedidelis raudonas „Kia Rio“ automobilis, pastatytas prie laivo maždaug 6 val. 30 min. Tai tas pats automobilis, kuris paskui buvo pastebėtas vietoje, kur paskutinį kartą buvo matyta B.Brjansdottir.

Jos kraujo pėdsakai vėliau buvo rasti toje raudonoje mašinoje, kuri buvo išnuomota minėto tralerio jūreivių. Iš moters mobiliojo telefono signalų matyti, kad ji tuo automobiliu buvo nuvežta į Habnarfjordurą.

Traleris „Polar Nanoq“ pakėlė inkarą praėjus kelioms valandoms nuo merginos dingimo, bet elitiniai Islandijos policijos būriai sraigtasparniais nusileido prie laivo ir apklausė jo įgulą.

Islandijoje gyvena apie 330 tūkst. gyventojų. Ten kasmet registruojama maždaug 1,8 žmogžudystės. Dažniausiai jos įvyksta dėl alkoholio poveikio arba psichiškai nestabilių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuve

lietuve portretas
Pagalvojau kad bus lietuvis prikises nagus. Aciu Dievui, ne
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių