Islandijoje autobusas rėžėsi į lietuvių automobilį: 1 žmogus žuvo, 12 – sužeisti

  • Teksto dydis:

Islandijoje trečiadienį kinų turistus vežusiam autobusui atsitrenkus į priešais važiavusį lietuvių vairuojamą automobilį ir nuvažiavus nuo kelio, žuvo vienas žmogus ir dar 12 buvo kritiškai sužeisti, pranešė vietos valdžios pareigūnai.

Visi 46 autobuso keleiviai buvo Kinijos piliečiai, informavo policijos atstovas naujienų agentūrą AFP.

Sunkiausiai sužeisti keleiviai buvo sraigtasparniu nuskraidinti į ligoninę Reikjavike.

Nelaimė įvyko Kirkjubajarkloisture, netoli Eldrauno lavos lauko, maždaug už 250 kilometrų į rytus nuo sostinės, esant sudėtingoms eismo sąlygomis, slidžiame kelyje.

Autobuso vairuotojas atsitrenkė į priešais važiavusio lietuvių turistų automobilio galą, nuriedėjo nuo kelio ir apsivertė, sakoma pareigūnų pranešime. Du keleiviai buvo prispausti apačioje, vienas jų žuvo įvykio vietoje.

Autobusų bendrovės savininkas Fjalaras Ulfarssonas (Fjalaras Ulfarsonas) sakė, kad ši kinų turistų grupė jau ketvirtą dieną važinėjo po salą per savaitės trukmės kelionę.

„Kelias ten siauras ir, kaip suprantu, buvo apledėjęs“, – F. Ulfarssonas sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“.

Trys sraigtasparniai buvo pasitelkti išgabenti į sostinės greitosios pagalbos ligoninę sunkiausiai sužeistiems žmonėms.

Kitiems 33 keleiviams pagalba teikiama medicinos punkte, įkurtame šalimais esančiame Kirkjubajarkloisture.

Lengvuoju automobiliu važiavo Islandijoje viešėję turistai iš Lietuvos. Jie per šį incidentą nenukentėjo, nurodė pareigūnai.

Pasak Pietų Islandijos policijos, preliminarūs tyrimo duomenys rodo, kad priešais autobusą važiavęs lengvasis automobilis veikiausiai sumažino greitį, kad išsuktų iš kelio į vieną apžvalgos aikštelę.

Islandijoje augant turizmo sektoriui, 2016 metais šią šalį aplankė rekordinis skaičius – 1,8 mln. turistų.

Į 335 tūkst. gyventojų turinčią šalį atvykstančių turistų skaičius nuo 2014 iki 2016 metų išaugo tris kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Islandijoje trečiadienį kinų turistus vežusiam autobusui atsitrenkus į priešais važiavusį lietuvių vairuojamą automobilį ir nuvažiavus nuo kelio, žuvo vienas žmogus ir dar 12 buvo kritiškai sužeisti, pranešė vietos valdžios pareigūnai" - jau TIEK pasauly lietuviai paplito kad kiniečiams nebėra kur pravažiuot. ;D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių