Per „Islamo valstybės“ išpuolį Jemene žuvo 48 kareiviai

  • Teksto dydis:

Jemeno pietuose esančiame Adeno uostamiestyje šeštadienį susisprogdinus savižudžiui, žuvo 48 Jemeno kareiviai, už šį išpuolį atsakomybę prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė, sekmadienį paskelbė vietos pareigūnai.

„Radome 48 žuvusiuosius ir 29 sužeistuosius“, – naujienų agentūrai AFP sakė Adeno sveikatos departamento vadovas Abdelis Nasseras al-Walis (Abdelis Nasiras al-Valis). Jis patikslino, kad visi žuvusieji buvo kareiviai. Anksčiau skelbta, kad per išpuolį žuvo 35 žmonės.

Sprogdintojas sprogmenų diržą detonavo tuomet, kai šimtai kareivių atvyko į kareivines greta Adeno tarptautinio oro uosto atsiimti mėnesinio užmokesčio.

Atsakomybę už ataką prisiėmė „Islamo valstybė“.

„Islamo valstybės“ kankinys sprogmenų diržą susprogdino Al-Saulabano karinėje stovykloje Adene per Jemeno kariuomenės susirinkimą, pranešė su IS susijusi naujienų agentūra „Amaq “.

Jemeno valdžia ne vieną mėnesį kovoja su džihadistais, kurie išlieka aktyvūs karo draskomos šalies pietuose ir rytuose.

„Islamo valstybė“ ir jos varžovė „Al-Qaeda“ pasinaudojo konfliktu tarp vyriausybės ir šalies sostinę Saną valdančių husių sukilėlių, kad sustiprintų savo poziciją didžiojoje Jemeno pietų dalyje.

Šios dvi grupuotės antrajame pagal dydį Jemeno mieste ir tarptautinės bendruomenės pripažintos vyriausybės būstinėje Adene įvykdė virtinę išpuolių. Vyriausybinės pajėgos pernai atsiėmė uostą iš husių



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių