Islamo švenčiausioje vietoje bandė susideginti vyras

  • Teksto dydis:

Saudo Arabijos policija sulaikė galbūt „sutrikusios psichikos“ vyriškį, mėginusį susideginti švenčiausioje islamo vietoje – Mekos didžiojoje mečetėje, antradienį pranešė policijos atstovas.

Į penktą dešimtį įkopęs vyras, Saudo Arabijos pilietis, „apsipylė benzinu ir bandė jį uždegti“, sakė Didžiosios mečetės policijos atstovas majoras Samehas al Salami (Samehas Salamis).

„Iš jo elgesio susidaro įspūdis, kad jo psichika yra sutrikusi“, – sakė jis.

Incidentas įvyko pirmadienio vakarą šalia Kaabos – didelio kubo pavidalo statinio tos mečetės centre, į kurį atsigręžę meldžiasi viso pasaulio musulmonai.

Kaip matoma vaizdo įraše, paskelbtame socialiniuose tinkluose, maldininkai ir policija skubiai išvedė tą vyrą iš mečetės, kol jis nespėjo uždegti benzino.

Liudininkai šalies žiniasklaidai sakė, kad tas vyras taip pat bandė padegti kišvą – Kaabą dengiantį juodo šilko užtiesalą auksu išsiuvinėtais užrašais.

Vienas įvykio liudininkas naujienų tinklapiui „Sabq“ sakė, kad tas vyriškis kalbėjo takfiritų šūkius. Taip vadinamos ekstremistinės islamistų grupuotės, kaltinamos įvairiomis atakomis visame pasaulyje.

Dėl didžiulių piligrimų srautų prie Didžiosios mečetės pareigūnams prie jos vartų atlikti saugumo patikrinimus būna ypač sudėtinga.

1979 metais šią mečetę buvo užėmę daugiau kaip 400 fundamentalistų, vadovaujamų Saudo Arabijos veikėjo Juhaymano al Oteibi (Džuhaimano Oteibio), tvirtinusio, kad juos palaiko mahdis (mesijas).

Jie buvo įkaitais paėmę piligrimus, ir prireikė specialiųjų pajėgų pagalbos bei dvi savaites trukusių įnirtingų susišaudymų, kol mečetės kompleksas buvo išvaduotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių