Irane suimti 27 „Islamo valstybės“ nariai

  • Teksto dydis:

Iranas suėmė 27 asmenis, kaip įtariama, planavusius įvykdyti atakų džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) vardu, o dešimt iš šių žmonių buvo sulaikyti vienoje regiono šalyje padedant Teherano užsienio partneriams, pirmadienį pranešė Žvalgybos ministerija.

„Žvalgybos agentams pavyko nustatyti ir suimti grupę teroristų, susijusių su „Daesh“ (IS) ir ketinusių įvykdyti teroro atakų centrinėse provincijose bei religiniuose miestuose“, – sakoma ministerijos pranešime.

Dešimt įtariamųjų buvo suimti užsienyje, „dalijantis informacija su viena iš regiono žvalgybos tarnybų“, pridūrė ministerija, bet neįvardijo, kurioje šalyje įvykdyti šie areštai, ir nepateikė kitų detalių.

Per reidus taip pat buvo rasta ginklų ir šaudmenų. Kaip pranešama, įtariamieji mėgino juos įvežti į Iraną, paslėptus buitiniuose prietaisuose.

Birželio 7-ąją Teheraną sukrėtė reta ir pražūtinga dviguba ataka, o atsakomybę už ją prisiėmė „Islamo valstybė“. Tąsyk kovotojai ir mirtininkai sprogdintojai atakavo parlamento kompleksą ir islamo revoliucijos lyderio ajatolos Ruhollah Khomeini (Ruholos Chomeinio) mauzoliejų; žuvo iš viso 17 žmonių.

Nuo tada Irano saugumo tarnybos suėmė dešimtis su šia ataka siejamų įtariamųjų ir paskelbė nukovusios pagrindinį išpuolio planuotoją.

Atsakydamas į šias atakas Iranas birželio 19 dieną taip pat paleido į Siriją kelias raketas ir smogė IS vadavietei Deir az Zoro provincijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių