Indonezijos parke ekstremistas susprogdino bombą ir buvo mirtinai pašautas

  • Teksto dydis:

Viename didžiausių Indonezijos miestų Bandunge pirmadienį miesto parke buvo susprogdinta nedidelė bomba, o sprogdintojas pasislėpė vietos administracijos pastate ir susišaudė su policija.

Per išpuolį Vakarų Javos provincijos sostinėje pirmiausia detonavo bomba, kurios korpusui buvo panaudotas greitpuodis, o vėliau policija įsitraukė į susišaudymą su įtariamuoju šalia parko esančiame vietos administracijos pastate.

Policija nurodė, kad užpuolikas anksčiau buvo teistas už terorizmą ir priklausymą grupuotei „Jamaah Ansharut Daulah“, siejamai su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS). Ši grupuotė kaltinama dėl virtinės neseniai įvykdytų išpuolių šioje musulmoniškoje šalyje, įskaitant pernai Džakartoje surengtą ginkluotą ataką.

Apie 8 val. 30 min. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku susprogdinęs bombą užpuolikas paspruko, pasislėpė vietos administracijos pastate ir sukėlė jame gaisrą.

Policijos ir šio vyro susišaudymas truko apie valandą. Įtariamasis buvo pašautas į pilvą ir vėliau mirė ligoninėje.

Vietos policijos vadovas Antonas Charliyanas (Antonas Čarlijanas) sakė, kad visi žmonės buvo evakuoti iš pastato ir kad niekas kitas nenukentėjo.

„Bandėme vesti derybas, bet nusikaltėlis mėgino sudeginti (pastatą)“, – sakė jis vietos televizijai „Metro TV“.

„Jis priklauso teroristų tinklui“, – pridūrė A.Charliyanas, tačiau išsamiau to nekomentavo.

Indonezija, daugiausiai gyventojų turinti musulmoniška valstybė, jau seniai susiduria su islamo ekstremizmu, o per pastaruosius 15 metų joje buvo įvykdyta virtinė kruvinų išpuolių. 2002 metais per sprogdinimus Balio saloje žuvo daugiau kaip 200 žmonių, daugiausiai užsienio turistai.

Ilgalaikės pastangos pažaboti ekstremistus davė rezultatų – pavojingiausi jų tinklai buvo susilpninti ar apskritai išardyti. Tačiau „Islamo valstybės“ iškilimas vėl įkvėpė Indonezijos islamo radikalus ir šimtai jų patraukė į Artimuosius Rytus prisijungti prie džihadistų.

„Islamo valstybės“ šalininkai kaltinami dėl virtinės pastaraisiais metais Indonezijoje surengtų išpuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių