Indonezijoje apvirtus keltui žuvo mažiausiai aštuoni žmonės

  • Teksto dydis:

Netoli Borneo salos krantų pirmadienį apvirtus keleiviniam laivui mažiausiai aštuoni žmonės žuvo, o dar keli tebėra dingę, pranešė vienas Indonezijos pareigūnas.

Keltas, kuriuo plaukė apie 45 žmonės, išplaukė iš Tandžungseloro uosto Šiaurės Borneo provincijoje ir po kelių minučių nuskendo, nurodė vietos paieškų ir gelbėjimo agentūros aukšto rango pareigūnas Gusti Anwaras Mulyadi (Gustis Anvaras Muljadis).

Pavyko išgelbėti apie 33 žmones. Karinės jūrų pajėgos buvo pasiųstos ieškoti kitų keleivių, bet G. A. Mulyadi sakė, kad paieškos stringa dėl aukštų bangų.

„Kol kas nežinome, kas sukėlė šią avariją ir kaip konkrečiai ji įvyko. Tačiau mėginsime tai išsiaiškinti, o dabar esame susitelkę į likusių keleivių paiešką“, – jis sakė naujienų agentūrai AFP.

Apie 17 tūkst. salų turinti Indonezija yra smarkiai priklausoma nuo jūrų transporto, bet šalyje dažnai įvyksta laivybos nelaimių.

Pernai aštuoni žmonės nuskendo per laivo, plaukusio tuo pačiu maršrutu iš Tarakano į Tandžungselorą, avariją.

Be to, praeitų metų sausio 1-ąją mažiausiai 23 žmonės žuvo užsiliepsnojus iš Džakartos išplaukusiam turistiniam laivui, kai šis gabeno apie 250 žmonių švęsti naujųjų metų į netoliese esančią Tidungo salą.


Šiame straipsnyje: Indonezijaapvirto keltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių