Indijoje per sprogimą sprogmenų fabrike žuvo mažiausiai du darbininkai

  • Teksto dydis:

Pietų Indijoje mažiausiai dviejų darbininkų žūtis buvo patvirtinta po sprogimo viename sprogmenų fabrike, bet baiminasi, kad tikriausiai žuvo dar 13 žmonių, ketvirtadienį pranešė vienas krizių valdymo departamento pareigūnas.

Gelbėtojų tarnybos atstovas G.Sathyanarayananas (G.Satjanarajananas) sakė, kad dviejų žmonių palaikai buvo rasti išdegusiame fabriko pastate, o gelbėtojų brigados naudoja buldozerius ir grąžtus, ardydamos griuvėsius ir ieškodamos galbūt likusių gyvų darbininkų.

„Baiminamės, kad žuvo 15 žmonių. Gamykloje buvo 18 darbininkų, bet sužinojome, kad trys jų išėjo prieš sprogimą“, – naujienų agentūrai AFP G.Sathyanarayananas sakė telefonu iš pietinės Tamil Nadu valstijos, kur įvyko ši nelaimė.

„Pastato viduje sprogimo metu galėjo būti iki 18 žmonių“, – pridūrė jis.

Pasak G.Sathyanarayanan, šiame fabrike, gaminančiame želignitą – „sprogstamąją želatiną“, pirmuosius pasaulyje sukurtus plastiškuosius sprogmenis, išrastus 1875 metais Alfredo Nobelio, sprogimas driokstelėjo įsiplieskus gaisrui, bet jo priežastys kol kas nežinomos.

Indijos gamyklose dažnai įvyksta mirtinų incidentų. Daugelis šalies fabrikų yra maži ir oficialiai neregistruoti, neatitinkantys saugos reikalavimų.

Lapkritį Delyje per elektros trumpojo jungimo sukeltą gaisrą vienoje nelegalioje odinių drabužių siuvykloje žuvo 13 darbininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių