Indijoje karys nušovė keturis tarnybos draugus

  • Teksto dydis:

Indijoje sukarintų policijos pajėgų karys vienoje stovykloje šalies viduryje ėmė šaudyti į savo tarnybos draugus ir nušovė keturis, pranešė sekmadienį pareigūnas.

Ginklą į kitus karius jis nukreipė šeštadienį apie 17 val. vietos (13 val. 30 min. Lietuvos laiku) Čatysgaro provincijos Bidžapuro rajone.

Indijoje sukarintų Centrinio rezervo policijos pajėgų (CRPF) konsteblis ėmė šaudyti, kaip pranešama, po kilusio kivirčo.

„Jis šaudė į keturis savo CPRF draugus, kurie žuvo vietoje, Dar vienas, ASI (asistentas subinspektorius) buvo sužeistas per šį incidentą“, – sakė naujienų agentūrai AFP Bidžapuro administracijos pareigūnas.

Kitas vyresnio rango policijos pareigūnas Sundaras Rajas P. (Sundaras Radžas P.) vietinei žiniasklaidai šeštadienį vakare sakė, kad vyksta šio incidento ir jo aplinkybių tyrimas.

Pasak jo, vienas ;policijos pareigūnas, 35-erių Sanath Kumaras (Sanatas Kumaras), yra sulaikytas ir apklausiamas.

Čatysgaro provincijos vyriausiasis ministras tviteryje pasmerkė kovai su maištininkais dislokuotų policininkų nužudymą.

Ši provincija yra maoistų sukilėlių kraštas.

Vidurio ir Rytų Indijos kaimiškose vietovėse ir miškuose aktyviai veikia sukilėliai, kovojantys su vietos valdžia ir nacionalinė vyriausybe.

Šie partizanai tvirtina kovojantys už genčių ir bežemių valstiečių teises, bet dažnai plėšikauja.

Manoma, kad maoistai veikia mažiausiai 20-yje šalies valstijų. Jie aktyviausi Čatysgare, Odišoje, Bihare, Džarkande ir Maharaštroje.

Jau dešimtmečius besitęsiantis konfliktas pareikalavo dešimčių tūkstančių žmonių gyvybių.


Šiame straipsnyje: IndijakariaiŠaudynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių