Indijoje per gaisrą siuvimo fabrike žuvo 13 žmonių

  • Teksto dydis:

Gaisras, anksti penktadienį įsiplieskęs drabužių siuvimo fabrike vieno Indijos sostinės Delio gyvenamojo rajono pakraštyje, nusinešė 13 žmonių gyvybių, o dar keli žmonės nukentėjo, pranešė policija.

Gaisras ankštame odinių drabužių siuvimo fabrike, kuris veikė gyvenamajame name, kilo tikriausiai dėl trumpojo jungimo. Tuo metu jame miegojo darbininkai.

„Gaisras kilo Sahibabado fabrike ryte, apie 4 val. 30 min. (vietos, 1 val. Lietuvos laiku). Ten miegoję 13 žmonių žuvo, o dar du ar trys gydomi ligoninėje“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos atstovas Bhagwatas Singhas (Bhagvatas Singhas).

Pasak jo, labiausiai tikėtina, kad liepsnos įsiplieskė nuo elektros trumpojo jungimo. Bh.Singhas pridūrė, kad šiame fabrike siuvamos odinės striukės ir kiti drabužiai.

Vietos ugniagesių pareigūnas Abbasas Hussainas (Abasas Husainas) AFP sakė, kad du žmonės buvo išgelbėti, nes kilus gaisrui greit pabudo.

„Du iš jų atsitiktinai pabudo ir sako, kad bėgdami terasos link šaukė kitiems pabusti, bet kiti nepabudo; galbūt jau buvo per vėlu“, – sakė A.Hussainas.

Pasak jo, fabrikas tikriausiai buvo nelegalus.

„Pagal tai, ką matome, (galime sakyti), kad niekas nebuvo tinkama ir (kad) fabrikas tikrai neturėjo būti legalus, bet užtikrintai galėsime pasakyti tik po deramo tyrimo“, – sakė jis.

Indijoje padėtis dėl saugumo darbo vietose yra prasta, o gyvybių pareikalaujantys nelaimingi atsitikimai yra dažnas dalykas.

Praėjusį mėnesį per didžiulį sprogimą pirotechnikos priemonių gamykloje pietinėje Tamil Nadaus valstijoje žuvo aštuoni darbininkai. 2014 metų gegužę didžiulis gaisras pirotechnikos priemonių gamykloje Madhja Pradeše pareikalavo 15 gyvybių.

2013 metų lapkritį Delyje per gaisrą fabrike, kuriame buvo siuvamos odinės rankinės, žuvo šeši darbininkai. Kai kurios aukos įstrigo pastate ir apdegė neatpažįstamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių