Į Vietnamą toliau keliauja dramblio kaulai: sulaikyta per 600 kg

  • Teksto dydis:

Vietnamo pareigūnai tame pačiame uoste, kuriame per pastaruosius du mėnesius rado 4 t dramblio kaulo, konfiskavo dar 619 kg nelegaliai iš Afrikos atvežtų dramblių durklų, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida ir pareigūnai.

Ketvirtadienį konfiskuotas dramblio kaulas buvo paslėptas dviejuose konteineriuose, atgabentuose į šalies pietuose esančio Hošimino Katlajaus uostą, pranešė miesto muitinės laikraštis.

Hošimino muitinės vadovo pavaduotojas Le Dinh Loin (Le Din Lojus) penktadienį patvirtino pranešimą, bet daugiau detalių nepateikė.

Muitinės laikraštis rašė, kad kontrabandininkai naudojosi rafinuotesne taktika nei anksčiau ir buvo paslėpę dramblio kaulą išskobtoje medienoje.

Vos prieš savaitę lyderiai ir aukšto rango pareigūnai iš daugiau kaip 40 valstybių Hanojuje buvo susitikę tarptautinėje konferencijoje dėl neteisėtos prekybos laukiniais gyvūnais ir augalais, kurioje dalyvavo ir britų princas Williamas (Viljamas).

Konferencijos dalyviai ragino intensyvinti kovą su neteisėta prekyba laukiniais gyvūnais ir augalais.

Konferencijoje princas Williamas, kuris yra gamtosaugininkų organizacijų grupės „United for Wildlife“ prezidentas, gyrė Vietnamą, Kiniją ir kitas Azijos šalis už veiksmus kovojant su šia kontrabanda, bet sakė, kad brakonieriai vis dar sumedžioja itin daug raganosių, dramblių, skujuočių ir tigrų.

Pasak jo, tarptautinė bendrija nepakankamai greitai reaguoja į krizę.

Vietnamas yra vienas pagrindinių dramblio kaulo ir raganosių ragų tranzito taškų ir vartotojų pasaulyje.

Vietname gyvenančių nykstančių azijinių dramblių medžioklė draudžiama, bet dramblio kaulas šioje šalyje tradiciškai naudojamas papuošalams ir namų dekorui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių