I. Trump išreiškė solidarumą su išpuolio Londone aukomis

  • Teksto dydis:

Ivanka Trump (Ivanka Tramp) pirmadienį išreiškė solidarumą su musulmonais, kurie tapo išpuolio prie vienos Londono mečetės taikiniu, tuo tarpu jos tėvas JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), paprastai greitai pasmerkiantis ekstremistų išpuolius, kol kas jokio pranešimo dėl šio išpuolio nepaskelbė.

„Siunčiu meilę ir maldas #FinsburyPark aukoms Londone. Mes turime vieningai stoti prieš neapykantą ir ekstremizmą, visas jo bjaurias formas“, – I.Trump, kuri yra prezidento patarėja, paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

Po ankstesnių teroro išpuolių D.Trumpas pasinaudodavo proga tviteryje dar kartą paraginti musulmoniškų šalių piliečiams sugriežtinti įvažiavimo tvarką į JAV.

Kol kas jis nepadarė oficialaus pareiškimo ir dėl mirties septynių JAV jūreivių, kurie žuvo per JAV eskadrinio minininko ir su Filipinų vėliava plaukiojusio konteinerinio laivo susidūrimą.

Per antrą šį mėnesį Didžiosios Britanijos sostinę sukrėtusį teroro išpuolį, autofurgonui  ankstų pirmadienio rytą įsirėžus į pėsčiuosius prie mečetės Londono šiauriniame rajone, žuvo vienas žmogus ir dar 10 buvo sužeisti.

Ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) pasmerkė šį pasmerkė šį „pasibjaurėtiną“ išpuolį ir pareiškė, kad ši ataka yra „priminimas, jog terorizmas, ekstremizmas ir neapykanta įgyja daug pavidalų, tai ir mūsų apsisprendimas su jais kovoti privalo būti toks pat, kad ir kas būtų už tai atsakingas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių