Į minią automobiliu įsirėžęs vyras prisipažino girdėjęs balsus savo galvoje

  • Teksto dydis:

Vyras, kaltinamas ketvirtadienį savo automobiliu įsirėžus į žmonių minią Niujorko Taimso aikštėje, prisipažino policijai „girdėjęs balsus“ savo galvoje, pranešė teisėsaugos pareigūnai.

Jo vyšninės spalvos „Honda Civic“ šaligatviu pralėkė tris kvartalus, kol galiausiai atsitrenkė į apsauginius užtvarus ir sustojo atsirėmęs stulpą.

Policija sakė, kad nukentėjo 22 asmenys, o viena 18-metė turistė iš Mičigano per avariją mirė.

Automobilio vairuotojas, Bronkso rajone gyvenantis 26-ių Richardas Rojasas (Ričardas Rojasas), buvo pašalintas iš JAV karinių jūrų pajėgų dėl drausmės pažeidimų. Policijai jis sakė girdėjęs balsus ir tikėjęsis mirti, nurodė du teisėsaugos pareigūnai.

R.Rojasui buvo pateikti kaltinimai antro laipsnio nužudymu, nužudymu vairuojant transporto priemonę sunkinančiomis aplinkybėmis ir keliais pasikėsinimais nužudyti.

Kai jo automobilis sustojo atsitrenkęs į stulpą, kaltinamasis ėmė bėgti, šūkauti ir šokinėti, bet jį sutramdė šalimais buvę žmonės ir suėmė policija.

„Jis ėmė klykti, (nesakė) jokių konkrečių žodžių, tiesiog klykė. Tuo pačiu metu jis mojavo savo rankomis“, – sakė šalia incidento vietos įsikūrusio restorano „Planet Hollywood“ apsaugininkas Kenas Bradixas (Kenas Brediksas), sučiupęs sprunkantį R.Rojasą.

Pirminis tyrimas parodė, kad R.Rojasas buvo blaivus, bet laukiama tyrimų dėl narkotikų rezultatų, naujienų agentūrai AP sakė nežinomais norėję likti teisėsaugos pareigūnai. Jie taip pat teigė, kad kaltinamasis pareigūnams prisipažino girdėjęs balsus savo galvoje.

Ši nelaimė įvyko toje vietoje, kuri jau seniai buvo laikoma galimu teroristų taikiniu, nes Taimso aikštėje nuolat būna labai daug žmonių. Nerimauti imta po šalį sukrėtusių rugsėjo 11-osios atakų, o nuogąstavimų dar labiau padaugėjo po žmonių gyvybes nusinešusių atakų Londone, Berlyne, Londone ar Prancūzijos mieste Nicoje.

Neaišku, kokie buvo R.Rojaso motyvai, bet Niujorko meras Billas de Blasio (Bilas de Blasijus) teigė, kad „nėra jokių požymių, kad tai buvo teroristinis aktas“.

Netrukus iš jo kaimynų ir pareigūnų pasakojimų paaiškėjo, kad kaltinamasis turėjo nemažai problemų.

Prieš savaitę jis buvo sulaikytas dėl to, kad buvo nukreipęs peilį į vieną notarą, kurį R.Rojasas kaltino pavogus jo tapatybę. Jis pripažino kaltę dėl agresyvaus elgesio. Vyras buvo sulaikytas ir anksčiau, o policininkams prisipažino manęs, kad jį kažkas puola ir seka, nurodė vienas teisėsaugos pareigūnas.

R.Rojasas 2008 ir 2015 metais buvo sulaikytas už vairavimą apsvaigus ir 90 dienų buvo netekęs savo vairuotojo pažymėjimo, sakė policijos komisaras Jamesas O'Neillas (Džeimsas Onilas).

Kaltinamojo kaimynas iš Bronkso Harrisonas Ramosas (Harisonas Ramosas) sakė, kad R.Rojasas 2014-aisiais iš tarnybos kariniame jūrų laivyne grįžo pasikeitęs.

„Jis išgyveno tikrai sunkų metą“, – sakė jis.

Karinę tarnybą jis pradėjo 2011 metais ir tapo vyriausiojo elektriko padėjėju, atsakingu už priešgaisrinę saugą. 2012-aisiais jis tarnavo eskadriniame minininke „U.S.S.Carney“.

Karinio jūrų laivyno įrašai rodo, kad 2013-aisiais du mėnesius jis praleido laivyno brigadoje Pietų Karolinos Čarlstono mieste, tačiau juose nenurodoma kodėl.

Paskutinius savo mėnesius Kariniame jūrų laivyne jis praleido Floridos valstijoje, Džeksonvilio karinio laivyno oro bazėje. 2014 metais karinis tribunolas nušalino jį nuo tarnybos, sakė vienas Karinio jūrų laivyno pareigūnas. Daugiau detalių kol kas nėra žinoma.

Ketvirtadienio nelaimė Niujorke įvyko vidurdienį vietos laiku. Buvo gražus oras, taigi į gatves išėjo daugybė žmonių.

„Žmonės buvo tiesiog priblokšti, – sakė Olbanio universiteto SUNY studentas Bruno Carvalho (Brunas Karvalju). – Nemanau, kad iš tikrųjų buvo laiko klykti.“

Policija nurodė, kad per avariją žuvo jauna moteris Alyssa Elsman (Alisa Elsman), į Niujorką atvykusi iš Mičigano valstijos Portidžo miesto.

Ji pernai baigė Portidžo Centrinę vidurinę mokyklą.

„Jei jos nepažinotumėte, galvotumėte, kad ji – uždara ar drovi, – sakė mokyklos direktorius Ericas Alburtusas (Erikas Alburtusas). – Tačiau pasikalbėję su ja minutėlę suprastumėte, kad ji buvo įdomi. Ji buvo protinga. Ji buvo linksma.“

A.Elsman 13-metė sesuo taip pat nukentėjo per šią nelaimę, bet liko gyva, informavo policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir tas Balsas jam sakė: "Alach akbar'.

strategas

strategas portretas
įkištų jį į vieną kamerą su tam tikros orientacijos frajeriais - girdėtų balsus ir užpakalyje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių