Honkonge radus jau trečią šiais metais karo laikų bombą, evakuoti šimtai žmonių

  • Teksto dydis:

Honkonge dėl statybvietėje rastos Antrojo pasaulinio karo laikų bombos penktadienį teko evakuoti šimtus žmonių, pranešė policija.

Šiais metais tai jau trečias toks radinys Honkonge. Policija užtvėrė verslo rajono Van Čai gatves ir iš parduotuvių, restoranų bei biurų evakavo maždaug 1 200 žmonių.

Ekspertai bando iškasti ir neutralizuoti 450 kg sveriančią amerikiečių gamybos bombą, kuri ten išbuvo daugiau kaip 70 metų.

Ketvirtadienį rasta bomba yra to paties modelio kaip ir dvi kitos, toje pačioje metropoliteno stoties statybvietėje rastos sausio mėnesį.

„Ankstesnės dvi bombos gulėjo horizontaliai, o šita stovi vertikaliai. Du trečdaliai bombos yra po žeme, mums reikia atkasti bent dalį objekto, kad galėtume pradėti savo operaciją“, – sakė sprogmenų neutralizavimo specialistas Lai Ngo-yau (Lai Ngojau).

Kadangi bomba nestabili, mums reikia dirbti labai atsargiai.

„Kadangi bomba nestabili, mums reikia dirbti labai atsargiai“, – pridūrė jis.

Per Antrąjį pasaulinį karą Honkonge vyko įnirtingos kovos tarp japonų ir sąjungininkų pajėgų. Žygeiviai ir statybininkai čia vis dar kartas nuo karto randa nesprogusių bombų.

Vietos istorikas Jasonas Wordie (Džeisonas Vordis) sakė, kad Honkongą 1941 metais, prasidedant Ramiojo vandenyno kampanijai, smarkiai bombardavo Jungtinės Valstijos.

„Jie taikėsi į komercinius dokus visame uoste“, – sakė jis.

2016 metais vienas žygeivis take netoli Hapi Valio rajono rado šešias nesprogusias Antrojo pasaulinio karo laikų granatas ir du minosvaidžio sviedinius.

2014-aisiais policija neutralizavo kone toną svėrusią karo laikų bombą – didžiausią, kada nors rastą šiame mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių