Honkonge per padegimą metropoliteno traukinyje sužeisti 18 žmonių

  • Teksto dydis:

Viena turistė iš Taivano ir trys kiti žmonės šeštadienį tebebuvo kritinės būklės po ankstesnį vakarą Honkonge įvykusio incidento, kai buvo padegtas metropoliteno traukinys, pranešė pareigūnai.

Iš viso 18 žmonių nukentėjo per incidentą, įvykusį penktadienį apie 19 val. 15 min. vietos (13 val. 15 min. Lietuvos) laiku, o policija suėmė vieną įtariamąjį, anksčiau gydytą dėl sutrikusios psichikos, taip pat rado įvykio vietoje degaus skysčio.

Policija pareiškė, kad šis įvykis nėra teroro ataka, ir nurodė, kad įtariamasis veikė vienas. Tyrėjai šiuo metu aiškinasi jo psichinę būklę.

„Aplankėme turistę iš Taivano – jos būklė tebelaikoma kritine, ji laikoma intensyviosios terapijos skyriuje“, – žurnalistams sakė antrasis pagal rangą miesto pareigūnas Matthew Cheungas (Metjus Čungas).

„Kiek žinome, Honkonge ji turi draugą, ir tas draugas pranešė jos šeimai. Jie atvyksta į miestą“, – pridūrė M.Cheungas.

Sveikatos apsaugos sekretorius Ko Wing-manas (Ko Vingmanas) nurodė, kad trys kritiškai sužeisti žmonės tebėra prijungti prie kvėpavimo aparatų.

Jis patvirtino, kad įtariamojo psichika yra sutrikusi.

„Ilguoju laikotarpiu jo būklė būdavo stabili, bet neseniai jis turėjo atvykti gydytis ir praleido terapijos seansą“, – sakė žurnalistams Ko Wing-manas.

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti Cim Ša Cui stotyje kilusi sumaištis ir degantis vienas vagonas. Taip pat nufilmuotas ant platformos gulintis keleivis liepsnojančiais drabužiais, kuriam praeiviai bandė padėti.

Televizijos reportažuose matėsi daug apdegusių žmonių ir į nelaimės vietą skubantys greitosios pagalbos medikai.

Kaip pranešama, tarp sužeistųjų buvo 15-metė moksleivė, kuriai apdegė kojos.

Klyksmai ir dūmai

„Išgirdau garsius klyksmus, o dūmų kvapas neatrodė panašus į paprastos ugnies – tai buvo cheminis kvapas“, – žurnalistams įvykio vietoje sakė vienas įvykio liudininkas, pavarde Chow(Čou).

„Kai įkvėpiau (dūmų), jie degino gerklę“, – pridūrė jis.

Policija nurodė suėmusi įtariamą padegėją – 60 metų vyrą, pavarde Cheungas (Čungas).

„Suimtojo psichinė būklė yra viena iš policijos tyrimo krypčių“, – sakoma šeštadienį paskelbtame vyriausybės pranešime.

Kaip nurodo žiniasklaida, įtariamasis nesutarė su savo šeima ir anksčiau buvo suimtas už smulkius nusikaltimus, pavyzdžiui, lošimą.

Dienraštis „South China Morning Post“ anksčiau pranešė, kad šis vyras mėgino uždegti Molotovo kokteilį, o prieš išsitraukdamas butelį su degiu skysčiu ištarė „sudeginsiu jus, kad mirtumėt“.

Televizija „Cable TV“ nurodė, kad vyras garsiai pasakė, kad kažkokie žmonės nuskriaudė jo sūnų, todėl jam reikia atkeršyti.

Vietos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad įtariamasis yra tarp kritiškai sužeistų asmenų, bet policija šios informacijos nepatvirtino.

Cim Ša Cui stotis, esanti populiariame komerciniame rajone, kuriame įsikūrę daug naktinių barų ir klubų, buvo evakuota po šio incidento, o traukiniai ją pravažiuodavo nestodami. Stotis buvo vėl atidaryta šeštadienio rytą.

Tokie incidentai yra retenybė šioje Azijos finansų sostinėje, garsėjančioje saugiu ir gerai veikiančiu visuomeninio transporto tinklu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių