„Hamas“ giria sunkvežimiu keturis žydų karius pražudžiusį vairuotoją

  • Teksto dydis:

Palestiniečių judėjimas „Hamas“ pagyrė vairuotoją, sekmadienį Jeruzalėje sunkvežimiu įsirėžusį į žydų karius ir nužudžiusį keturis jų, bet atsakomybės neprisiėmė.

„Hamas“ atstovas Abdul-Latifas Qanou (Abdul Latifas Kanu) pavadino tai „didvyrišku“ veiksmu ir paragino kitus palestiniečius pasielgti taip pat ir „eskaluoti pasipriešinimą“.

Pasak jo, šis išpuolis patvirtina, kad palestiniečių smurtas nesibaigė, nors kurį laiką buvo ramu. „Gali būti ramu, gali tai užsitęsti, bet nesibaigs niekada“, – pareiškė jis

Gazos Ruožą valdantis „Hamas“ yra prisiekęs sunaikinti Izraelį.

Jeruzalėje sekmadienį sunkvežimiui įsirėžus į Izraelio karius, lipančius iš autobuso, žuvo keturi, sužeista 15 karių.

Sunkvežimio vairuotojas buvo nušautas Izraelio pajėgų vietovėje, iš kurios matomos tokios šventosios senojo miesto vietos kaip Uolos šventykla ir iš kur atsiveria įspūdingiausia Jeruzalės vaizdai.

Sumaištis kilo sunkvežimiui įsirėžus į minią, kai šimtai karių atvyko į šią vietą ekskursijos apie Jeruzalės istoriją metu.

„Teroristas vienišius nukreipė savo sunkvežimį į grupę karių, stovinčių šalikelėje“, – sakė į įvykio vietą atskubėjusiems reporteriams policijos atstovas Micky Rosenfeldas (Mikis Rozenfeldas).

„Jie lipo iš autobuso; ir išlipę rikiavosi; tuo jis (teroristas) ir pasinaudojo“, – sakė jis.

Policijos atstovė Luba Samri (Liuba Samri) nurodė, kad jį nušovė Izraelio pajėgos, bet nepatikslino, – ar kariai, ar policininkai, Daugybės kulkų žymės liko sunkvežimio priekiniame stikle.

Daugiau kaip metus neslūgsta palestiniečių išpuolių banga – žydai šaudomi, badomi peiliais, partrenkiami transporto priemonėmis. Šio sekmadienio išpuolis žymi pirmąsias žydų aukas per pastaruosius tris mėnesius.

Nuo 2015-ųjų rugsėjo palestiniečiai išpuoliais nužudė 40 žydų ir du amerikiečius; daugiausia pulta peiliais.

Izraelio pareigūnams atsakius ugnimi, nukauti 229 palestiniečiai, kurių dauguma buvo užpuolikai; kai kurie žuvo per susirėmimus.

Izraelis tvirtina, kad smurtą kursto palestiniečiai, o šie sako, kad nesantaikos priežastis yra ta, jog Izraelis jau 50 metų yra okupavęs palestiniečių žemes.


Šiame straipsnyje: HamasJeruzalėTeroro išpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių