Filipinuose stiprus žemės drebėjimas sukėlė paniką

  • Teksto dydis:

Filipinų vidurio regione gyventojai naktį iš ketvirtadienio į penktadienį išbėgo iš namų apimti panikos, pajutę pakartotinius seisminius smūgius po 6,5 balo žemės drebėjimo, per kurį du žmonės žuvo, o dar mažiausiai 72 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Ketvirtadienio vakarą gelbėtojai ištraukė 13 žmonių, įstrigusių po vieno komercinio pastato griuvėsiais Kanangos mieste Leitės saloje, esančiame netoli žemės drebėjimo epicentro, nurodė vietos pareigūnai.

Trijose šio regiono provincijose nutrūko elektros tiekimas. Be to, Leitėje buvo uždarytos visos mokyklos, kol tarnybos įvertins pastatų būklę.

„Kai kurie gyventojai išbėgo iš namų, pajutę pakartotinius smūgius. Dalį apėmė panika, bet daugelis liko ramūs, nes neseniai buvo surengtos pratybos, kaip elgtis žemės drebėjimo atveju, ir jie žinojo, ką daryti ištikus nelaimei“, – naujienų agentūrai AFP sakė Civilinės saugos biuro regioninio padalinio atstovė Pebbles Lluz (Pebls Ljus).

Ketvirtadienį smogusio žemės drebėjimo aukomis tapo viena 18-metė, žuvusi krintant nuolaužoms Ormoko mieste Leitės saloje. Dar vienas lavonas ištrauktas iš sugriuvusio pastato Kanangoje.

Požeminiai smūgiai taip pat apgadino namų ir mokyklų; kai kur sutrūkinėjo plentų danga ir nuslinko žemės nuošliaužų, informavo tarnybos.

Provincijos administracija pranešė, kad nukentėjo Leitės geoterminės jėgainės – pagrindinės elektros energijos tiekėjos Leitėje.

Vietos oro bendrovės savo ruožtu atšaukė skrydžių į Ormoką.

„Žemės drebėjimo epicentras buvo kalnuotos vietovės kaimuose, todėl aiškesnį vaizdą apie padarinius susidarysime tik pasiekę tas vietoves“, – sakė AFP atsakė į stichines nelaimes koordinuojančios Filipinų agentūros atstovė Mina Marasigan.

JAV Geologijos tarnyba (USGS) nurodė, kad drebėjimo židinys buvo tik apie 6 km gylyje.

Vasarį pietiniams Surigao miestui smogęs 6,5 balo žemės drebėjimas nusinešė aštuonių žmonių gyvybes, dar per 250 buvo sužeisti.

Kovą tą patį regioną supurtė 5,9 balo požeminis smūgis, žuvo vienas žmogus.

Prieš žemės drebėjimus Surigao vėliausias mirtinas žemės drebėjimas, supurtęs šią Pietryčių Azijos šalį, buvo 7,1 balo smūgis, 2013-ųjų spalį nuniokojęs vidurio regiono salas, pareikalavęs daugiau kaip 220 žmonių gyvybių ir sugriovęs istorinių bažnyčių.

Filipinai priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno ugnies žiedui, pasižyminčiam dideliu seisminiu ir vulkaniniu aktyvumu.


Šiame straipsnyje: Filipinaižemės drebėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių