Filipinuose islamistai nužudė vokietę buriuotoją ir pagrobė jos partnerį

  • Teksto dydis:

Filipinų pietuose veikiantys islamistai kovotojai, dažnai pagrobiantys žmonių ir reikalaujantys išpirkų, nužudė vieną vokietę buriuotoją ir pagrobė jos pagyvenusį partnerį iš jųdviejų jachtos vandenyse netoli šalies krantų, pirmadienį pranešė kariškiai.

Vienas grupuotės "Abu Sayyaf" vadas, uždirbęs milijonus dolerių iš užsieniečių grobimo ir nupjaudavęs galvas kitiems, kai išpirkos nebūdavo sumokamos, prisiėmė atsakomybę dėl naujausių incidentų, naujienų agentūrai sakė regioninis kariuomenės atstovas Filemonas Tanas.

Pasak F.Tano, kariškiai rado poros jachtą, o joje - nušautos nuogos baltosios moters lavoną.

Atstovas pridūrė, kad kariškiai perklausė vieno žinomo "Abu Sayyaf" lyderio garso įrašą, kuriame jis sako prisiimantis atsakomybę už išpuolį prieš jachtą. Be to, pagrobtam vokiečiui buvo leista paskambinti telefonu.

Pagrobtasis nurodė esantis 70-metis Juergenas Kantneris (Jurgenas Kantneris) ir nurodė savo partnerės vardą - Sabine (Sabinė), aiškino F.Tanas.

Atrodo, kad šio išpuolio taikiniais tapo ta pati pora, kuri 2008 metais buvo pagrobta Somalio piratų Adeno įlankoje ir 52 dienas išbuvo jų nelaisvėje.

2009 metais, kai sugrįžo į Somalį atsiimti savo laivo "Rockall", J.Kantneris ir jo žmona Sabine Merz (Sabinė Merc), duodami interviu naujienų agentūrai AFP, pasakojo apie savo patirtą kankynę.

Kai buvo pagrobėjų rankose, piratai suvaidino besiruošiantys juo nužudyti, bet J.Kantneris sakė, kad pavojus būti vėl pagrobtam neatgrasys jo nuo buriavimo.

"Mano laivas yra mano gyvenimas, ir aš nenoriu jo prarasti - man nieko kita nereikia. Man nė motais piratai ir vyriausybės", - J.Kantneris sake 2009 metais, būdamas Berberoje, pagrindiniame neramaus Somalilando regiono uostamiestyje.

Pirmadienį Filipinų kariškiai paskelbė nuotrauką, kurioje matoma "Rockall", ir nurodė, kad jachtoje buvo iškelta Vokietijos vėliava.

Pasak F.Tano, "Rockall" viduje taip pat buvo rasti J.Kantnerio ir S.Merz pasai. Kariuomenės atstovas pridūrė, kad S.Merz paso nuotrauka atrodo atitinkanti laive rastą nužudytą moterį, nors jos tapatybė dar nėra oficialiai patvirtinta.

Griežtos organizacijos neturintis kovotojų tinklas "Abu Sayyaf", veikiantis atokiose pietinėse Filipinų salose, jau ilgiau negu dešimtmetį atlaikydavo prieš jį nukreiptas Jungtinių Valstijų palaikomas karines operacijas, o pastaraisiais metais susitelkė į pelningą įkaitų grobimą.

2014 metais kovotojai buvo pagrobę kitą vokiečių porą prie Filipinų pietinių krantų. Jie paleido įkaitus po šešių mėnesių, esą gavę visą savo reikalautą išpirką - 250 mln. pesų (5,1 mln. JAV dolerių, 4,6 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių