Filipinuose per gaisrą parduotuvių centre žuvo mažiausiai 37 žmonės

  • Teksto dydis:

Filipinų pietuose esančiame Davao mieste per gaisrą parduotuvių centre, kaip manoma, žuvo 37 žmonės, sekmadienį pranešė vicemeras.

Priešgaisrinės saugos departamento vadovas įvykio vietoje sakė, jog tikimybė, kad tie 37 žmonės liko gyvi, yra lygi nuliui, socialiniame tinkle „Facebook“ parašė vicemeras Paolo Duterte (Paolas Dutertė), kuris taip pat yra prezidento sūnus.

Gaisras keturių aukštų parduotuvių centre „NCCC Mall“ kilo šeštadienį ryte. Viduje įstrigo žmonių, dalis jų – skambučių centre viršutiniame aukšte, naujienų agentūrai AFP sakė rajono policijos pareigūnas Ralphas Canoy (Ralfas Kanojus).

Pasak jo, gaisras sekmadienį prieš aušrą tebesiautė.

„Gaisras kilo trečiame aukšte, kuriame buvo tokie produktai kaip audiniai, medžio baldai ir plastikiniai dirbiniai, tad gaisras greit išplito ir reikia daug laiko jam nuslopinti“, – sakė jis.

Pasak pareigūno, tyrėjai mano, kad dalis tikriausiai žuvusių žmonių įstrigo 24 val. per parą dirbusiame skambučių centre.

„Gali būti, kad dirbdami jie ne iš karto pastebėjo ugnies plitimą“, – apie skambučių centro darbuotojus sakė R. Canoy.

Prezidentas Rodrigo Duterte (Rodrigas Dutertė), kuris maždaug du dešimtmečius buvo Davao meras ir tebegyvena šiame mieste, šeštadienį vakare apsilankė įvykio vietoje paguosti aukų artimųjų, AFP sakė vienas jo padėjėjų.

Davao yra didžiausias miestas šalies pietuose. Jis yra už maždaug 1 000 km į pietus nuo Manilos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
Dievo rikste siai bananu tautai,savus zmones zudantis isgamos mentai nusipelno tokio paties galo.Be jokio teismo ir net neradus narkotiku nuzudomi ir nekalti pilieciai sitoje bezdzioniu saloje

V.P.

V.P. portretas
Baisu,bet gi tik 4-tas aukštas.Kodėl nenaudojo teleskopinių kopėčių?Ar pastatas belangis?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių