Filipinuose autobuso katastrofos aukų padaugėjo iki 15

  • Teksto dydis:

Filipinuose autobusui įsirėžus į stulpą, žuvusiųjų skaičius išaugo iki 15, tačiau nelaimės aukų skaičius gali dar didėti, nes per incidentą buvo sužeista apie 50 žmonių, o jų būklė yra sunki, antradienį pranešė pareigūnai.

Daugumą žuvusiųjų ir sužeistųjų sudaro į stovyklautojų žygį pirmadienį išvykę koledžo studentai. Nelaimė įvyko staiga nuokalnėje sugedus jų išsinuomoto autobuso stabdžiams. Nevaldomas autobusas įsirėžė į elektros stulpą, kuris suniokojo transporto priemonės stogą.

Į rytus nuo Manilos esančios Rizalio provincijos Tanajaus miesto saugos pareigūnas Darlito Bati Jr. (Darlitas Batis jaunesnysis) sakė, kad tarp žuvusiųjų buvo vairuotojas ir vienas profesorius.

Pasak jo, pirmadienį mirė dar vienas asmuo. Autobuse buvo 62 žmonės, nors dokumentuose buvo įrašyti tik 58, sakė pareigūnas.

Smūgis buvo toks stiprus, kad buvo nuplėštas didžiulis gabalas autobuso stogo, ir aplink išsibarstė keleivių daiktai.

Kai nutiko nelaimė, iki galutinės vietos studentams buvo likę važiuoti apie pusvalandį. Dauguma ekskursijos dalyvių buvo IT studentai.

Kai kurie iš išgyvenusiųjų nelaimę sakė, kad prieš sugendant autobuso stabdžiams jautė svylančios gumos kvapą. Keli studentai sugedus autobusui apimti panikos pradėjo klykti.

Antradienio rytą vienas kunigas palaimino sudužusį autobusą ir nelaimės vietą bei meldėsi drauge su žuvusiųjų artimaisiais.

Šis autobusas buvo vienas iš kelių, kuriais į stovyklavietę keliavo keli šimtai koledžo studentų. Nelaimė įvyko Tanajaus mieste, apie 50 km į rytus nuo Manilos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių