Filipinų prezidentas pažadėjo suvalgyti islamo kovotojus gyvus

  • Teksto dydis:

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte (Rodrigas Dutertė) itin piktai sureagavo į dviejų vietnamiečių jūreivių nužudymą ir pažadėjo suvalgyti gyvus islamo kovotojus, atsakingus už jų pagrobimą ir nužudymą jiems nupjaunant galvas.

Abu vietnamiečiai ir dar keturi Vietnamo krovininio laivo įgulos nariai buvo pagrobti pernai lapkritį. Dviejų vietnamiečių kūnus Filipinų kariai trečiadienį aptiko pietiniame Mindanao regione.

Dėl šio nužudymo kaltinama liūdnai pagarsėjusi žmones už išpirką grobianti „Abu Sayyaf“ grupuotė, veikianti tame regione. Ji garsėja tuo, kad nupjauna įkaitams galvas, jeigu už juos nesumokama išpirka.

“Aš suvalgysiu jūsų kepenis, jeigu norite. Duokite man druskos ir acto, ir aš suvalgysiu jas jums matant, – vėlų trečiadienio vakarą sakydamas kalbą vietos pareigūnams pareiškė R. Duterte. – Suvalgysiu viską. Nesu išrankus. Valgau net tai, ko negalima nuryti.“

Laikydamas mobilųjį telefoną, kurio ekrane buvo dviejų nužudytų vietnamiečių jūreivių nuotrauką, Filipinų prezidentas piktai nusikeikė kalbėdamas apie islamistus.

„Ar leisime, kad šie žmonės mus pavergtų? Kalės vaikas“, – sakė jis.

Praėjusiais metais Filipinų prezidento nurodymu buvo pradėta karinė kampanija prieš „Abu Sayyaf“ ir kitas grupuotes šalies pietuose.

Dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje „Abu Sayyaf“ buvo nedidelis kovotojų tinklas, kuris gaudavo finansavimą iš „Al-Qaeda“. Tačiau vėliau jis skilo į kelias dalis ir kai kurie jo kovotojai ir toliau grobia žmones ir užsiima banditizmu. Šiuo metu ši grupuotė įkaitais laiko 22 žmones.


Šiame straipsnyje: FilipinaiRodrigo Duterte

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių