EŽTT pradėjo nagrinėti O. Sencovo ieškinį Rusijai

  • Teksto dydis:

Europos žmogaus teisių teismas (EŽTT) pradėjo nagrinėti už terorizmą Rusijoje nuteisto ukrainiečių režisieriaus Oleho Sencovo ieškinį, ketvirtadienį pranešė tarptautinės žmogaus teisių grupės „Agora“ vadovas Pavelas Čikovas.

„EŽTT ėmėsi Oleho Sencovo bylos“, – viename socialiniame tinkle paskelbė P. Čikovas.

Savo skunde kino kūrėjas teigia, kad jį įkalinusi Rusijos valdžia pažeidžia du Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos straipsnius – dėl kankinimo uždraudimo ir dėl teisės į laisvę ir saugumą.

EŽTT savo pranešime pažymėjo, kad Rusija kviečiama iki kitų metų sausio 16-osios pateikti savo komentarus dėl bylos priimtinumo ir esmės.

Teismas taip pat pranešė, jog O. Sencovo ieškinio nagrinėjimas atidėtas, kol bus paskelbtas nuosprendis po Krymo aneksijos iškeltoje byloje „Ukraina prieš Rusiją“.

Rusijos teismas 2015-aisiais nuteisė vienais metais anksčiau Kryme sulaikytą O. Sencovą kalėti 20 metų. Jis kaltinamas Krymo teritorijoje kūrus teroristinę bendruomenę.

Gegužę kino kūrėjas paskelbė bado streiką, reikalaudamas paleisti visus Rusijoje kalinamus politinius kalinius iš Ukrainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių