EP: Rusija privalo paleisti ukrainiečių politinius kalinius

  • Teksto dydis:

Europos Parlamentas ketvirtadienį paragino Maskvą nedelsiant paleisti Ukrainos „politinius kalinius“, siejamus su padėtimi Kryme.

Europos parlamentarai „ragina Rusiją nedelsiant paleisti visus neteisėtai ir savavališkai Rusijoje ir jos laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose sulaikytus Ukrainos piliečius“, sakoma jų priimtoje rezoliucijoje.

Griežtai suformuluota rezoliucija, kuriai pritarė didžioji europarlamentarų dauguma, priimta minint trečiąsias Maskvos 2014 metų kovą įvykdytos strategiškai svarbaus Juodosios jūros pusiasalio aneksijos metines.

Dokumente reiškiamas „susirūpinimas dėl daugybės patikimų pranešimų apie dingimus, kankinimus ir nuolatinius vietos gyventojų, besipriešinančių Krymo aneksijai, bauginimus“.

Strasbūre, Prancūzijoje, susirinkę europarlamentarai pareiškė, kad Krymo totorių mažuma ir paveldas „iš pažiūros yra pagrindiniai represijų taikiniai“.

Rezoliucijoje taip pat kalbama apie sulaikytųjų perkėlimą „į atokius Rusijos regionus“ – politiką, kuri prieštarauja Rusijos įstatymams.

Pirmadienį Europos Sąjunga dar šešiems mėnesiams pratęsė sankcijas Rusijos ir Ukrainos asmenims, susijusiems su teritoriniais ginčais Ukrainos rytuose.

Dar vienas sankcijų paketas, susijęs su Rusijos įvykdyta Krymo aneksija, buvo pratęstas metams 2016 metų birželį.

ES ėmėsi virtinės baudžiamųjų priemonių dėl Ukrainos, kurioje ne kartą buvo pažeistas Prancūzijos ir Vokietijos tarpininkautas Minsko paliaubų susitarimas tarp Kijevo, Maskvos ir separatistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
"daugybės patikimų pranešimų " :))) Ilgai juokiausi. Krymo autonominėje respublikoje gyvena apie 2,4 milijono gyventojų ,iš jų apie 1,8 milijono rusai. Likę gyventojai yra įvairiausių tautybių, jei nėra susitepę rankų krauju arba kitokiais kriminaliniais nusikaltimais, tai gyvena kaip ir visi kiti, o tiems kas nepatinka gali nevaržomai emigruoti į visuotinės gerovės šalį Ukrainą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių