Europoje ir Pietų Amerikoje sulaikyti 90 italų mafijos grupuotės narių

  • Teksto dydis:

Italijos, Vokietijos, Nyderlandų, Belgijos ir kelių Pietų Amerikos valstybių policija per bendrą operaciją prieš Kalabrijos nusikalstamą organizaciją „'Ndrangheta“ sulaikė 90 asmenų, trečiadienį praneša naujienų agentūra ANSA.

Operaciją koordinavo Italijos kovos su mafija ir terorizmu nacionalinė valdyba.

Tarp sulaikytųjų esama įtakingų Kalabrijos ir Europos organizuoto nusikalstamumo atstovų, pažymi laikraštis „Corriere della Calabria“. 

Ši grupė dalyvavo vykdant „kokaino kontrabandą, pinigų plovimą, kyšininkavimą ir smurtą“, sakoma Europos teisminio bendradarbiavimo padalinio (Eurojusto) pareiškime.

Jame nurodoma, kad operacija kodiniu pavadinimu „Pollino“ buvo surengta po 2016 metais pradėto tyrimo ir kad daugiau detalių bus pateikta vėliau, spaudos konferencijoje Hagoje.

Italijos policija pranešė, kad kol kas operacijoje prieš „'Ndrangheta“ ir jos „atšakas Pietų Amerikoje“ areštuota 90 žmonių.

Italijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad buvo nusitaikyta į svarbius šios organizuotos nusikaltėlių grupuotės narius.

Europos policijos agentūra Europolas sakė, kad tai buvo „ryžtingas smūgis vienam įtakingiausių Italijos nusikaltėlių tinklų pasaulyje“.

Europos Parlamento pirmininkas Antonio Tajani (Antonijus Tajanis), kuris yra italas, pasveikino operaciją vykdžiusias policijos pajėgas ir pridūrė: „Europa kovoja su „'Ndrangheta“ nusikaltėlių grupėmis.“

„Veikia visuose žemynuose“

„'Ndrangheta“, kurios pavadinimas graikiškai reiškia heroizmą, sudaro daug kaimais ir šeimomis grindžiamų klanų Kalabrijoje – kalnuotame kaimiškame ir nepakankamai išvystytame Pietų Italijos regione.

Nepaisydama didelio policijos dėmesio ir dažnų areštų organizacija toliau plėtė savo įtaką.

Šiuo požiūriu ji pranoko Sicilijos „Cosa Nostra“ ir Neapolio „Camorra“, nes kontroliuoja prekybą kokainu, ir yra vienintelė mafijos organizacija, veikianti visuose žemynuose, sako prokurorai.

Antradienį Sicilijoje buvo sulaikyti 46 nusikalstamos organizacijos „Cosa Nostra“ nariai, tarp jų naujuoju mafijos bosu įvardijamas Settimino Mineo (Setiminas Minėjas). 

Šis 80-metis juvelyras laikomas garsiojo mafijos boso Toto Riinos (Toto Rinos), kuris pernai mirė kalėjime, įpėdiniu.

Mafijos krikštatėviui S. Riinai teismas buvo paskelbęs 26 įkalinimo iki gyvos galvos nuosprendžius.

Vokietijoje per trečiadienio operaciją daugiausiai dėmesio buvo skiriama restoranams, biurams ir butams, susijusiems su „'Ndrangheta“, daugiausia Šiaurės Reino-Vestfalijos regione, pranešė savaitinis žurnalas „Der Spiegel“.

Pranešime sakoma, kad ieškota 47 įtariamųjų ir kad surengtos kratos 65 namų valdose. Taip pat nurodoma, kad kratos vyksta Ispanijoje.

Olandų televizija NOS pranešė, kad „'Ndrangheta“ Nyderlanduose daugiausia veikė narkotikų kontrabandos srityje, naudodamasi didžiule gėlių eksporto rinka.

Belgijos žiniasklaida pranešė, kad šioje šalyje daugiausia areštų buvo Limburgo rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu-

idomu- portretas
o kada lietuvoje bus suimti mafijozai,ju cia daug,bet niekas nejudina,per juos greit lietuvos neliks
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių