Estijoje susidūrė traukinys ir mikroautobusas

Trečiadienį Harju apskrityje netoli Talino geležinkelio pervažoje susidūrė keleivinis traukinys ir mikroautobusas, jo vairuotojas nugabentas į ligoninę, praneša Estijos portalas ERR.

Policija pranešimą apie avariją gavo 8 valandą 46 minutės. Preliminariais duomenimis, incidento metu degė raudonas šviesoforo signalas. Laimė, traukinys dar nebuvo spėjęs pasiekti didelio greičio, jo keleiviai nenukentėjo.

Avarija sutrikdė keleivinių traukinių eismą.

Anksčiau Estijos geležinkelių bendrovės „Eesti Raudtee“ vadovybė pareiškė esanti susirūpinusi dėl to, kad pastaruoju metu padaugėjo traukinių ir automobilių susidūrimų geležinkelio pervažose, kuriose nėra užkardų. Pavyzdžiui, vasario 20 d. keleiviniam traukiniui „Elron“ susidūrus su sunkvežimiu, nukentėjo mažiausiai devyni žmonės. Nelaimė atsitiko Kulnos pervažoje Harju apskrityje, už kelių kilometrų nuo Keilos miesto. Nuo smūgio du vagonai nulėkė nuo bėgių.

Po šio incidento „Eesti Raudtee“ vadovybė priėmė sprendimą per penkerius metus pastatyti užkardus 51-oje geležinkelio pervažoje. Visoje Estijoje yra 152 geležinkelio pervažos, bet tik 40-yje iš jų pastatyti užkardai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių