ESBO generalinis sekretorius perspėjo apie galinčią paaštrėti padėtį Rytų Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Rusenantis konfliktas Rytų Ukrainoje gali peraugti į aštresnę konfrontaciją, trečiadienį pareiškė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) generalinis sekretorius Lamberto Zannieras (Lambertas Zanjeras).

„Yra eskalacijos pavojų, ir šis regioninis konfliktas gali peraugti į rimtesnę konfrontaciją; aišku, kad kažkokios tradicinės priemonės vėl nesuveikė. Todėl su Ukraina reikia labai rimtai ir skubiai padirbėti“, – pareiškė L.Zannieras per Maskvoje vykstančią Tarptautinę saugumo konferenciją.

„Dabar speciali stebėtojų grupė taip pat stengiasi užkirsti kelią (padėties) eskalavimui“, – pridūrė jis.

 

Žuvo trys ukrainiečių kariai

Ukrainos karinės operacijos šalies rytuose spaudos tarnyba trečiadienį ryte pranešė, kad praėjusią parą prorusiški separatistai 65 kartus apšaudė Kijevo ginkluotųjų pajėgų pozicijas.

„Praėjusią parą žuvo trys ukrainiečių kariai, dar keturi buvo sužeisti“, – rašoma spaudos tarnybos išplatintame pranešime.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLamberto ZannierasESBO generalinis sekretoriusRytų Ukraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jogaila Išganytojas

Jogaila Išganytojas portretas
Reikia sustabdyti Ukronacifašistus iš Euromaidano ir tada bus tvarka

Realybė

Realybė portretas
Ką gi jis gali gero pasakyti, kio dauguma šios kontoros darbuotajai yra JAV šnipai, kurie vykdo JAV interesams nudinga politika. Tad su JAV palaima Kijevo rėžimas vykdo nusikaltimus Ukrainoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių