Džihadistų taikiniai Sirijoje sulaukė Rusijos smūgių

  • Teksto dydis:

Rusija smogė sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“ džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) taikiniams Sirijoje, trečiadienį pranešė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu antradienio vakarą informavo prezidentą Vladimirą Putiną „apie virtinę sėkmingų raketų „Kalibr“ paleidimų iš Viduržemio jūros akvatorijoje esančio povandeninio laivo į IS taikinius Sirijos teritorijoje“, per spaudos konferenciją žurnalistams sakė D. Peskovas.

Anksčiau trečiadienį Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad viena fregata „Admiral Essen“ ir povandeninis laivas „Krasnodar“ paleido keturias sparnuotąsias raketas į IS taikinius netoli Sirijos miesto Palmyros.

Ministerija pridūrė, kad „Krasnodar“ raketas paleido būdamas pasinėręs.

Šios atako taikiniai buvo IS kovotojai, išvykę iš savo faktinės sostinės Rakos, ir jų karinė technika, nurodė kariškiai.

„Buvo pataikyta į visus taikinius“, – sakoma pranešime, bet jame tiksliai nenurodyta, kada surengti šie smūgiai.

Maskva pažymėjo, kad JAV, Turkijos ir Izraelio kariškiai buvo „laiku informuoti apie raketų paleidimus esamais komunikacijos kanalais “.

Rusija nuo 2015 metų bombarduoja taikinius Sirijoje, padėdama šalies prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimui. Maskva dislokavo Viduržemio jūros rytinėje dalyje karo laivų, kad sustiprintų savo smogiamąja galią regione.

Vis dėlto Maskva kelis pastaruosius mėnesius neskelbė jokių pranešimų apie kokius nors karo laivyno suduotus smūgius ir stengėsi padėti užtikrinti trapias paliaubas tarp vyriausybės ir sukilėlių.

„Islamo valstybei“ šios paliaubos netaikomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
KOKIE TIE MŪSŲ ŽURNALISTAI,RAŠANTYS STRAIPSNIUS,KAD NESUGEBA SAKYNIŲ SUFORMUOTI TEISINGAI,JAU NEKALBU APIE PAČIĄ TEISYBE,VIENA DEZINFORMACIJA,RUSAI PUOLA.

...

... portretas
Š.Korėja raketas leisti pradėjo, Rusija irgi - kas prieš ką?

Tadas

Tadas portretas
Džihadistų taikiniai Sirijoje sulaukė Rusijos smūgių - išeitų Rusija padėjo džihadistams ginklu. Gerbiamieji, geriau nutaikykite savo plunksnas, parkerius ir tušinukus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių