Dvylikametis vokietis planavo išpuolį kalėdinėje mugėje

  • Teksto dydis:

Vokietijos federaliniai prokurorai pradėjo tyrimą dėl įtariamo 12 metų paauglio bandymo susprogdinti savadarbį sprogstamąjį užtaisą per kalėdinę mugę Liudvigshafeno mieste.

Pasak naujienų savaitraščio „Focus“, pranešusio apie šį įvykį, išpuolį bandė surengti irakiečių kilmės paauglys vokietis, kurį, kaip manoma, galėjo radikalizuoti grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistai.

Kanclerės Angelos Merkel atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) pareiškė, kad „tokie pranešimai yra baiminantys“, tačiau daugiau informacijos apie įvykį nepateikė paaiškinęs, kad jį tiria prokurorai.

Savadarbis sprogstamasis užtaisas – stiklainis su lengvai užsiliepsnojančiais milteliais ir vinimis, kurį sunaikino policijos išminuotojų būrys – buvo rastas gruodžio 5 dieną vakariniame Liudvigshafeno mieste.

„Galiu patvirtinti, kad mes pradėjome tyrimą dėl savadarbio užtaiso, kuris buvo rastas Liudvigshafene“, – informavo prokuratūros atstovas Stefanas Biehlas, nagrinėjantis teroristines bylas, sakė naujienų agentūrai AFP.

Berniukas galėjo būti „stipriai religiškai radikalizuotas“ ir galbūt gavo instrukcijų iš nežinomo IS nario, rašo „Focus“, kuriame cituojami teisminiai ir saugumo šaltiniai.

Straipsnyje taip pat nurodoma, kad pirmą kartą detonuoti sprogmenį miesto kalėdinėje mugėje paauglys pabandė lapkričio 26 dieną.

Vėliau, gruodžio 5 dieną, jis įdėjo sprogmenį su detonatoriumi į kuprinę ir ją paslėpė krūmuose netoli miesto rotušės, kur juos pastebėjo vienas praeivis.

Paauglys, kuris dėl savo amžiaus dar negali stoti prieš teismą, buvo sulaikytas ir uždarytas nepilnamečių priežiūros įstaigoje.

Vietos prokuroras Hubertas Stroeberis naujienų agentūrai AFP sakė, kad rastą sprogstamąjį užtaisą pavadinti bomba būtų per drąsu. Pasak jo, nors jo gamybai buvo panaudotas lengvai užsiliepsnojantys milteliai, tikri nežinia, ar jis būtų susprogęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Irakieciai privalo gyvent Irake ir tada gali sprogdint vieni kitus. Visa kalte tenka isprotejusiai Merkel kuri verkia Europa i Islamabadus.

Muchamedas

Muchamedas portretas
Vokietija jau mūsų - ką norim tą darom. Alach akbar....

...

... portretas
Na, vieną pagavo, o kaip kiti? - brrr tokie 'vokiečiai'.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių