Donecke tūkstančiai žmonių atsisveikina su separatistų bataliono vadu

  • Teksto dydis:

Ukrainos separatistų tvirtovėje Donecke tūkstančiai žmonių penktadienį nešini gėlėmis rikiavosi eilėje, norėdami atsisveikinti su separatistų bataliono vadu, kuris buvo susprogdintas savo kabinete ankstyvą trečiadienio rytą.

Pasak tyrėjų, į Donecko priemiestyje esantį Michailo Tolstych kabinetą buvo paleistas raketinio liepsnosvaidžio „Šmel“ sviedinys. Dėl šio incidento Kijevas ir sukilėliai kaltina vieni kitus.

36 metų M.Tolstych, pravarde „Givi“, buvo separatistų bataliono „Somalis“ vadas ir vienas vadinamosios Donecko liaudies respublikos pajėgų lyderių.

M.Tolstych palaikai pašarvoti Donecko operos teatre, bataliono vėliava užklotame dengtame karste.

AFP žurnalistai pasakojo, kad prie įėjimo į teatrą eilėje laukė maždaug 2 tūkst. žmonių – dauguma jų buvo pensininkai ir separatistų kovotojai. Jie atėjo nešini gėlėmis ir segėdami dryžuotas oranžinės ir juodos spalvos juosteles – taip išreikšdami savo paramą Rusijai.

M.Tolstychas buvo ne pirmasis svarbus separatistų veikėjas, nužudytas per išpuolius neaiškiomis aplinkybėmis. Praėjusių metų spalį savo namo lifte buvo susprogdintas garsus separatistų kovotojų vadeiva – bataliono „Sparta“ vadas Arsenijus Pavlovas, pravarde „Motorola“.

Keletas sukilėlių vadų, įgijusių per didelę įtaką ir pradėjusių kelti grėsmę separatistų valdžios pareigūnams, žuvo sprogus automobiliams arba patekę į pasalas gana toli nuo susirėmimų linijos rytinėje Ukrainoje.

M.Tolstychas dalyvavo kone visuose didžiausiuose separatistų ir Ukrainos vyriausybės pajėgų mūšiuose per visą 33 mėnesių konfliktą.

Jis gimė rytinėje Ukrainos dalyje ir tarnavo kariuomenėje tanko vadu, vėliau dirbo įvairius darbininko darbus, o 2014 metų balandį prasidėjus konfliktui prisidėjo prie sukilėlių.

M.Tosltychas ir A.Pavlovas buvo geriausiai visuomenei žinomi nuožmiausiuose mūšiuose dalyvavę sukilėliai. Jie kartu pradėjo kurti ir platinti vaizdo klipus iš mūšio lauko, dažnai duodavo interviu Rusijos valstybiniams televizijos kanalams.

Iš viso nuo 2014-ųjų, kai nuvertus prorusišką prezidentą prasidėjo prorusiškas maištas prieš provakarietišką Kijevo vyriausybę, žuvo beveik 10 tūkst. žmonių.

Kijevas ir Vakarai kaltina Maskvą, kad ši remia separatistus ginklais ir technika, tačiau Maskva šiuos kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytojas

skaitytojas portretas
stai kaip rusijos bandiugas laiduoja.IDOMU AR VISUS TAIP LAIDUOS NES DAR DAUG LIKE JU

rrr

rrr portretas
..okupantu ozys jau padvese,susirinko aviu banda atsisveikinti su jo barzda apmyzta

Anonimas

Anonimas portretas
čia tai buvo tikras didvyris,o kai pastips lietuvos ožys,tai susirinkas ne žmonės,o bunderlakai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių