Donecke pagerbtas Odesoje žuvusių prorusiškų aktyvistų atminimas

  • Teksto dydis:

Daugiau nei tūkstantis žmonių susirinko į mitingą Donecke, skirtą 2014 metų gegužės 2-osios įvykiams Odesoje paminėti, antradienį pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

Miesto centre esančiame Aleksandro Puškino vardo bulvare buvo pastatytas stendas su žuvusiųjų nuotraukomis ir pavardėmis, prie jo žmonės nešė gėlių.

„Mes atėjome pagerbti žuvusiųjų „Antimaidano“ aktyvistų, pagerbti šių didvyrių atminimą. Įvykiai Odesoje tapo įvykių Donbase katalizatoriumi“, – sakė mitinge dalyvavęs partijos „Donecko respublika“ atstovas Aleksandras Kostenka.

Juodosios jūros uostamiestyje Odesoje 2014 metų gegužės 2 dieną per masinius neramumus žuvo 48 žmonės ir daugiau nei 200 buvo sužeisti. Daugiausia žmonių žuvo vietos Profsąjungų rūmuose.

Šimtai prorusiškų aktyvistų, vadinamojo „Antimaidano“ šalininkų, ginkluotų kirviais, grandinėmis ir šaunamaisiais ginklais, užpuolė „Euromaidano“ ukrainiečių demonstraciją, o vakare prorusiški separatistai užsibarikadavo Profsąjungų rūmuose, kuris buvo padegtas ir kur žuvo dešimtys žmonių.

Dėl šių įvykių Ukrainos įvairios teisėsaugos organizacijos pradėjo maždaug dešimt baudžiamųjų tyrymų. Kai kurios šių bylų šiuo metu yra nagrinėjamos teismuose.

Apie šią tragediją antradienį kalbėjo ir Rusijus prezidentas Vladimiras Putinas per spaudos konferenciją po derybų su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

„Kaltieji lig šiol nepatraukti atsakomybėn, nenubausti, – kabėjo jis. – Pasaulio bendruomenė neturi teisės nei užmiršti to, nei leisti panašių barbariškų nusikaltimų pasikartojimo ateityje“.

Jis 2014 metų gegužės 2-osios įvykius Odesoje pavadino „baisia tragedija“ ir visą kaltę suvertė „Ukrainos nacionalistams“.

„Ukrainos nacionalistai suvarė beginklius žmones į Profsąjungų rūmus ir gyvus sudegino juos“, – kalbėjo V.Putinas.

Iš tikrųjų nukentėjusiųjų buvo abiejose pusėse. Iš viso žuvo 48 žmonės: 34 – nuo smalkių ir dūmų, 8 – iššokę iš degančio pastato, 6 – nuo kulkų. Sužeistųjų buvo apie 250.


Šiame straipsnyje: DoneckasOdesaRusijaatminimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Socialistas

Socialistas portretas
Atsakomybės už Odesos Chatynės aukas klausimas vis dar nėra išspręstas. Nekaltos aukos reikalauja Teisingumo!..

Šlovė odesitams

Šlovė odesitams portretas
Gaila, kad žuvusių aktyvistų tarpe nebuvo pagrindinio riaušių iniciatoriaus striukio Putino.

Durnių Laivo Kapitonės nuomonė:

Durnių Laivo Kapitonės nuomonė: portretas
Universalus požymiai atpažinti bele kokia propaganda bei reklama: Ir geltona... ir žalia... ir raudona... - Etikeciu kabinimas (Isankstinis nuomones formavimas) - Kitos nuomones nesakymas ,,neteisingu,, komentaru valymas - Vienpusiška informacija - Monopolis i vienintele ,,teisinga,, Tiesa - Pasakoma tik dalis tiesos - Melas sumaišomas su Tiesa - Dvigubi standartai ivykiams - ižeidžiantys ir žeminatys reiškiniu apibrežimai - draudimas abejoti ir draudimas dometis kitais šaltiniais - kitokios nuomones demonizavimas Reklamos ir propagandos tikslas yra parduoti savo preke visaip ja giriant ir peikiant kitos firmos preke...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių