Didžiojoje Britanijoje dėl gausaus sniego sutriko oro uostų veikla

  • Teksto dydis:

Didžiojoje Britanijoje trečiadienį dėl prastų oro sąlygų nutrūko elektros tiekimas ir sutriko eismas. Oro uostuose teko trumpam uždaryti pakilimo ir nusileidimo takus, kad šie būtų nuvalyti.

Daugiau nei 73 tūkst. namų liko be elektros energijos centrinėje ir pietinėje Anglijos dalyse, kur iškrito daug sniego ir pūtė stiprus vėjas. Bendrovė „Western Power Distribution“, aptarnaujanti 7,8 mln. klientų Vakarų ir Vidurio Anglijoje bei Velse, pranešė, kad iki pavakarių 52 705-iems namams elektros tiekimas buvo atnaujintas. Elektros tiekimą dar pusantro tūkstančio namams planuota atnaujinti iki vidurnakčio.

Bendrovė „Scottish and Southern Electricity Networks“ pranešė iki pietų atnaujinusi elektros tiekimą 17 100 vartotojų.

Tuo tarpu Stanstedo oro uoste, iš kurio keleivis daugiausia skraidina „Ryanair“ ir „easyJet“, du kartus turėjo uždaryti savo pakilimo ir nusileidimo taką dėl prastų oro sąlygų. „Sutriko lėktuvų atvykimas ir išvykimas, kai kurie skrydžiai buvo atšaukti“, – sakė oro uosto atstovė.

Skrydžiai buvo atšaukti arba vėlavo ir Lutono oro uoste.

Trečiadienį daugelyje Britanijos rajone gausiai pasnigo, temperatūra nukrito beveik iki nulio ir pūtė stiprus vėjas. Prasčiausios oro sąlygos buvo Velse, Vakarų Anglijoje ir Škotijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių