Dėl duomenų apsaugos pažeidimų Rusija blokuoja „LinkedIn“

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Rusijos teritorijoje bus užblokuotas socialinis tinklas profesionalams „LinkedIn“, pranešė Federalinės ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo priemonių tarnybos („Roskomnadzor“) atstovas spaudai Vadimas Ampelonskis.

„Roskomnadzor“ išsiuntė operatoriams pranešimą, kad šis tinklas bus blokuojamas. Dienos metu operatoriai privalo įgyvendinti šį sprendimą“, – sakė jis.

„LinkedIn“ Rusijoje yra kaltinamas gyventojų duomenų apsaugos įstatymo pažeidimais, o dėl šios priežasties buvo įtrauktas į nusižengusiųjų registrą.

V. Ampelonskis taip pat pranešė, kad socialinio tinklo atstovai paprašė susitikimo su „Roskomnadzor“ vadovybe aptarti situaciją. Šiuo metu susitikimo data yra derinama, pridūrė žinybos atstovas spaudai.

Anksčiau „Roskomnadzor“ pareikalavo, kad „LinkedIn“, remiantis nauju įstatymu, perkeltų į Rusijos teritorija visas tarnybines stotis, kuriose saugomi Rusijos vartotojų asmeniniai duomenys. Be to, tarnyba paprašė pakeisti vartotojo susitarimą, kuriuo remiantis Rusijos vartotojų duomenys galėjo būti perduodami tretiesiems asmenims be jų žinios.

Lapkričio 10 d. Maskvos miesto teismas pripažino teisėtu „Roskomnadzor“ sprendimą blokuoti tarptautinį socialinį tinklą „LinkedIn“.

Šių metų vasarą „LinkedIn“ tinklą už 26,2 mlrd. JAV dolerių įsigijo korporacija „Microsoft“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių