Dėl dingusio kunigo Meksikoje padegta rotušė

  • Teksto dydis:

Meksikoje įpykę miestiečiai, manydami, kad pagrobtas jų kunigas, šeštadienį padegė rotušę, nes prieš kelias savaites toje pačioje valstijoje buvo nužudyti du kunigai.

Anksčiau šeštadienį dešimtys protestuotojų šturmavo Katemako rotušę šalies rytuose, o vakare jie vėl sugrįžo ir padegė dalį pastato bei reikalavo, kad katalikų kunigas būtų rastas gyvas. Dar jie padegė ir policijos automobilį.

Katemako miestas yra Verakruso valstijoje, kuri garsėja narkotikų kartelių smurtu.

„Matydami, kad nėra jokių tyrimo rezultatų, jie papylė degalų ir šį vakarą padegė Katemako municipaliteto pastatą“, – sakė žurnalistams tėvas Aaronas Reyesas (Aronas Rejesas), San Andreso Tusklos vyskupijos atstovas.

Pasak jo, protestuotojai nėra susiję su minėta bažnyčia, jie kunigo dingimu pasinaudojo kaip pretekstu protestams.

Manoma, kad kunigas Jose Luisas Sanchezas Ruizas (Chosė Luisas Sančesas Ruisas) yra pagrobtas, nes penktadienį buvo rastos išverstos bažnyčios durys. Paskutinį kartą kunigą žmonės matė ketvirtadienį, nurodoma pranešime.

54-erių J.L. Sanchezui Ruizui buvo grasinta, nes jis skundėsi dėl nusikaltimų Katemake, sakė vienas kunigas.

Meksikoje kunigai yra labiausiai puldinėjami pasaulyje.

Rugsėjį pakelėje buvo rasti du neguvi kunigai, prieš tai pagrobti iš kitos bažnyčios Verakruse. Teisėsauginkai suėmė du asmenis ir sako, kad kunigus nužudė pažįstami žmonės, įsiplieskus kivirčui.

Nuo 2012 metu gruodžio, kai prezidentu tapo Enrique Pena Nieto (Enrikė Penja Njetas), Meksikoje nužudyta 15 kunigų, nurodo katalikų žiniasklaidos centras Catholic Multimedia Center.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių