D. Trumpas ragina JAV ateiti į protą po išpuolio Paryžiuje

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį paragino Jungtines Valstijas ateiti į protą po išpuolio Paryžiuje prie Luvro muziejaus, kur mačete ginkluotas vyras, šaukdamas „Allahu akbar“(Dievas visų didžiausias), puolė ten budėjusius karius.

Pasak D.Trumpo, užpuolikas buvo „radikalus islamo teroristas“. Šį žodžių junginį jis vartojo ir anksčiau, kalbėdamas apie panašius užpuolikus.

„Dar vienas radikalus islamo teroristas ką tik atakavo Luvro muziejuje, Paryžiuje. Turistai buvo uždaryti. Prancūzija vėl suerzinta. Tapk protinga, JAV“, – parašė D.Trumpas tinkle „Twitter“.

Anksčiau šią savaitę spaudos konferencijoje vienas aukšto rango JAV administracijos pareigūnas bandė pateisinti laikiną draudimą pabėgėliams ir atvykėliams iš septynių musulmoniškų šalių įvažiuoti į JAV, sakydamas, kad Amerika stengiasi išvengti tokios saugumo padėties, kokia yra Prancūzijoje ir kitose Europos šalyse.

„Nors realybė yra tokia, kad šiandien padėtis atskirose Prancūzijos dalyse, Vokietijos dalyse, Belgijoje ir t.t. nėra tokia, kokią norėtumėme matyti Jungtinėse Valstijose“, – sakė pareigūnas, perspėdamas dėl „didžiulės ir nuolatinės vidinio teroro grėsmės“.

„Mes nenorime, kad po 20 ar 30 metų jau būtume visiškai pripratę, jog gana reguliariai vykdomi teroro išpuoliai šalyje, uždaromos parduotuvės arba oro uostuose paliekami sprogstamieji užtaisai, arba žmonės traiškomi gatvėse mašinomis, automobiliais“, – pridūrė pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cikas

Cikas portretas
Naikinti vietoje prakeiktus teroristus. Vyti is ES lauk!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių