Buvęs karys Kalifornijoje nužudė tris veteranų centro darbuotojas

  • Teksto dydis:

Tris psichikos sveikatos darbuotojas JAV Kalifornijos valstijos veteranų centre nušovė 36-erių vyras – buvęs karys ir šių moterų pacientas, pranešė tarnybos.

Napos apygardos šerifo įstaiga penktadienį paskelbė, kad užpuolikas Albertas Wongas (Albertas Vongas) buvo rastas negyvas Jontvilio veteranų namuose kartu su trimis aukomis.

Jontvilis yra maždaug už 85 km į šiaurę nuo San Fransisko.

Nušautosios moterys – 42-erių Jennifer Golick (Dženifer Golik), 48-erių Christine Loeber (Kristin Louber) ir 29-erių Jennifer Gonzalez (Dženifer Gonzalez). J.  Golick ir J. Gonzalez buvo konsultantės, o Ch. Loeber – programos direktorė.

Pasak JAV gynybos departamento pareigūnų, A. Wongas – apdovanojimų gavęs JAV karys, aktyvioje tarnyboje išbuvęs nuo 2010 metų gegužės iki 2013 metų rugpjūčio. Vienerius metus jis tarnavo Afganistane.

J. Golick šešuro Bobo Golicko (Bobo Goliko) teigimu, jo marti neseniai pašalino A. Wongą iš programos, teikiančios pagalbą Irake ir Afganistane kariavusiems veteranams, kenčiantiems nuo potrauminio streso sutrikimo (ir galvos traumų.

B. Golickas naujienų agentūrai "The Associated Press" sakė, kad jo marti penktadienį apie 10 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku paskambino savo vyrui Markui ir pranešė, kad yra paimta įkaite pastate, kuriame vykdoma medicinos pagalbos programa „Pathway Home“.

Nors nuo incidento pradžios pareigūnai vadino tad darbuotojas įkaitėmis, nėra aišku, kiek laiko jos buvo gyvos užpuoliko nelaisvėje.

Vieninteliai išgirsti šūviai tame centre buvo užfiksuoti apie 10 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai, pasak pareigūnų, užpuolikas įžengė į kompleksą, kur tuo metu vyko dviejų darbuotojų išleistuvių vakarėlis.

Pareigūnai penktadienį sakė negalėję susisiekti su užpuoliku, o žuvusiųjų palaikai buvo rasti tik apie 18 val. (4 valandą).

„Tai tragiška žinia. Tikrai tikėjomės, kad mums neteks tokios žinios pateikti visuomenei“, – sakė Kalifornijos kelių policijos viršininko pavaduotojas Chrisas Childsas (Krisas Čaildsas).

Prasidėjus šiam incidentui policija evakavo kompleksą ir uždarė aplinkinius kelius. Į veteranų namus, turinčius apie tūkstantį gyventojų, atvyko šarvuota policijos mašina, greitosios pagalbos ir ugniagesių automobilių.

Po 10 val. vienas šerifo įgaliotinis reagavo į iškvietimą ir įsitraukė į susišaudymą su užpuoliku. Pareigūnas per šį incidentą nebuvo sužeistas.

Kelių policijos seržantas Robertas Nacke'as (Robertas Nakas) sakė, kad derybininkai visą dieną nesugebėjo užmegzti ryšio su užpuoliku.

„Pathway Home“ yra veteranų namuose veikianti privati ne pelno programa, padedanti gydyti Irako ir Afganistano konfliktų veteranus, patyrusius potrauminio streso sutrikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
jau /demokratine/ banditu valstybe jei ir vaikai ginkluoti kaip ir zydai miega su automatu......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių