Belgijoje ir Prancūzijoje per antiteroristinius reidus suimti penki asmenys

  • Teksto dydis:

Prancūzijoje ir Belgijoje kovos su terorizmu pareigūnai praėjusią naktį suėmė penkis asmenis, siejamus su baikerių klubu „Kamikaze Riders“, tai pat rasta ginklų, trečiadienį pranešė pareigūnai ir šaltiniai.

Per virtinę kratų Briuselio Anderlechto rajone sugauti keturi žmonės, garaže rasta ginklų, nurodė Belgijos federalinė prokuratūra.

To tarpu Prancūzijos šiaurėje per bendrą prancūzų ir belgų operaciją sulaikytas asmuo, įtartas sąsaja su „Kamikaze Riders“, kurio nariams anksčiau buvo pareikšta įtarimų teroristine veikla Belgijoje. Šis 42 metų asmuo, areštuotas Lilio miesto priemiestyje, įtariamas planavęs „smurto veiksmus“, sakė tyrimui artimas šaltinis.

„Per kratą viename iš namų rasta įvairių ginklų. Suimti iš viso keturi asmenys, jie išvežti apklausti“, – sakoma prokuratūros pranešime.

Vienas tyrimui artimas šaltinis nurodė, kad per reidus imigrantų gyvenamame Anderlechto rajone rasti du Kalašnikovo automatai. Žiniasklaidos pranešimuose taip pat sakoma, kad pareigūnai rado sprogmenų.

Dabartinės kratos ir areštai vyksta tokiu laiku, kai Belgijoje ir Prancūzijoje tebegalioja sustiprinta parengtis po mirtinų išpuolių, dėl kurių atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), o juos įvykdė Belgijos sostinėje veikusių ekstremistų kuopelių nariai. Briuselyje ir Paryžiuje budi ginkluoti patruliai.

Belgijos federalinės prokuratūros pranešime skelbiama, kad dabartiniai šie reidai „visiškai nesusiję“ su teroro atakomis 2015 metų lapkritį Paryžiuje ir 2016 metų kovą Briuselyje.

2003 metais įkurtas klubas „Kamikaze Riders“ įtariamas ryšiais su 2015 metų pabaigoje Briuselyje sužlugdytais išpuoliais.

Pernai spalį du šios grupės nariai buvo nuteisti dėl priklausymo teroristinei grupuotei.

Vienam jų skirta šešeri, kitam – treji metai laisvės atėmimo.

Jie buvo įtarti planavę išpuolį, panašų į surengtą 2015 metų lapkritį Paryžiuje ir nusinešusį iš viso 130 žmonių gyvybių.


Šiame straipsnyje: BriuselisBelgijaterorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių