Britų policija atskleidžia daugiau detalių apie rusų šnipo apnuodijimą

  • Teksto dydis:

Buvęs rusų šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė nervus paralyžiuojančia medžiaga pirmiausiai buvo paveikti savo namuose Jungtinėje Karalystėje, trečiadienį paskelbė policija, tęsianti tyrimą dėl šios pasaulio dėmesį prikausčiusios atakos.

„Šiuo tyrimo momentu manome, kad Skripalių pirmasis kontaktas su nervus paralyžiuojančia medžiaga įvyko prie jų priekinių durų“, – sakė Londono policijos pareigūnas Deanas Haydonas (Dinas Heidonas).

Kovo 4 dieną Anglijos pietiniame Solsberio mieste įvykdytas Skripalių apnuodijimas sulaukė didžiulio atsako: dešimtys šalių paskelbė išsiųsiančios daugiau kaip 150 Rusijos diplomatų.

Didžiosios Britanijos pareigūnai dėl incidento kaltina Maskvą, nors ši neigia kaip nors su juo susijusi. Pasak pareigūnų, Skripaliai buvo apnuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ („Naujokas“), sukurta Sovietų Sąjungoje.

„Nervus paralyžiuojančios medžiagos pėdsakų rasta keliose kitose vietose, kuriose detektyvai dirbo kelias pastarąsias savaites, bet jos koncentracija buvo mažesnė negu nustatyta jų gyvenamojoje vietoje“, – pabrėžė D. Haydonas.

Tyrėjai anksčiau atitvėrė suolelį, ant kurio Skripaliai buvo rasti susmukę, alaus barą ir restoraną, kur jiedu lankėsi, taip pat buvusio dvigubo agento žmonos kapą.

Policija nurodė, kad šiuo metu bylą tiria apie 250 kovos su terorizmu detektyvų ir kad šis procesas gali trukti kelis mėnesius.

„Gyvenantieji Skripalių kaimynystėje gali tikėtis, kad pareigūnai atliks susijusias paieškas, bet noriu juos patikinti, kad pavojus išlieka mažas, o mūsų paieškos yra prevencinės“, – aiškino D. Haydonas.

Skripaliai tebėra gydomi ligoninėje, ištikti komos. Per incidentą apsinuodijęs vienas policijos pareigūnas, reagavęs į iškvietimą dėl Skripalių, praeitą savaitę buvo išrašytas iš gydymo įstaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramas

Ramas portretas
Garda yra policija gaelic, airiu kalba

Idomu

Idomu portretas
Anglijoj Policija ar Garda ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių