Britų parlamentaro poelgis sujaudino pasaulį

Žinia apie britų parlamentaro Tobiaso Elwoodo elgesį, kuomet jis bandė po Londone įvykusio teroristinio išpuolio, kurio metu žuvo 4 žmonės ir dar apie 30 buvo sužeista, gelbėti teroristo sužalotą policijos pareigūną, netruko apskrieti pasaulio.

Puolė gaivinti pareigūną

52-ejų metų Khalidas Masoodas praėjusią savaitę Londone įvykdė kruviną teroristinį išpuolį ir automobiliu taranuodamas žmones nužudė 4 bei maždaug 30 jų sužeidė. Prieš nukaunamas žudikas dar spėjo iššokti iš automobilio ir su mačete užpuolė bei smarkiai sužeidė beginklį policijos pareigūną Keithą Palmerą. Visa tai matęs ir netoli buvęs parlamentaras T. Elwoodas puolė į pagalbą policininkui. Bandydamas išgelbėti jam gyvybę politikas stengėsi sustabdyti kraujavimą bei atliko širdies masažą ir dirbtinį kvėpavimą. Visa tai jis darė iki tol, kol atvažiavo greitoji medicinos pagalba, nors šalia buvę policijos pareigūnai dėl saugumo ragino jį pasišalinti iš įvykio vietos.

T. Elwoodas yra vienas tų, kuris žino, ką reiškia artimo žmogaus netektis, patirta dėl teroristinės atakos.

Deja, pareigūno išgelbėti nepavyko, tačiau herojiškas T. Elwoodo poelgis neliko nepastebėtas. Kolegos poelgiu didžiavosi visi Parlamento nariai. Nuoširdžią padėką politikui T. Elwoodui išsakė policijos atstovai. Šalies ir pasaulio socialiniuose tinkluose bei žiniasklaidoje paplito nuotraukos, kuriose parlamentaras bando padėti nukentėjusiam policijos pareigūnui.

Po šio garbingo įvykio D. Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May užsiminė, kad parlamentaras turėtų būti įšventintas į Jungtinės Karalystės riterius. Tai – kilmingas rangas, skiriamas už reikšmingus nuopelnus šaliai bei visuomenei.

„Mes turime atkreipti dėmesį į tai, kad jis ne tik parodė didžiulį profesionalumą, bandydamas gaivinti žmogų, akimirksniu prisiminęs, ką jis buvo išmokęs tarnybos metu. Bet ir tai, jog viskas vyko baisiomis aplinkybėmis, o gerbiamas T. Elwoodas yra vienas tų, kuris žino, ką reiškia artimo žmogaus netektis, patirta dėl teroristinės atakos“, – kitą dieną po išpuolio pasakė Th. May.

Teroristai nužudė brolį

Britų parlamentaras su skaudžiomis terorizmo apraiškomis buvo susidūręs ir anksčiau. 2002 metais T. Elwoodo brolis mokytojas Jonathanas viešėjo Balio saloje. Būtent tuo metu įvyko vienas skaudžiausių terorizmo aktų, kurį įvykdė islamistų grupuotė.

Teroristai susprogdino keletą sprogstamųjų užtaisų šalia įvairių naktinių klubų bei JAV ambasados, nužudydami 202 žmones ir dar 209 stipriai sužalodami. Vienas žuvusiųjų buvo ir T. Elwoodo brolis Jonathanas. Jis buvo atvykęs į vieną iš mokslinių konferencijų. Po tokio skaudaus įvykio tąkart parlamentaras pasakė, jog jis privalo kur kas daugiau ir geriau dirbti, kad pavyktų išvengti tokių baisių incidentų.

Buvęs karys

T. Elwoodas gimė britų šeimoje JAV, Niujorke. Vėliau kartu su tėvais persikraustė į Vokietiją. Ir tik studijuodamas apsigyveno D. Britanijoje. 1991 metais T. Elwoodas įstojo į kariuomenę. Daugiau nei šešerius metus būsimasis politikas tarnavo Š. Airijoje, Kipre, Kuveite, Vokietijoje, Gibraltare ir Bosnijoje. Baigęs tarnybą armijoje jis pasuko į politiką ir tapo saugumo sekretoriaus Tomo Kingo patarėju. Praėjus keleriems metams T. Elwoodas vėl grįžo į mokslus ir įgijo verslo magistro laipsnį. Po mokslų kurį laiką dirbo advokatų kontoroje.

T. Elwoodsas 2005 m. buvo išrinktas į D.Britanijos parlamentą. 2014 m. politikas buvo paskirtas užsienio reikalų ministro padėjėju dirbti su Artimųjų Rytų ir Afrikos šalimis. Šiuo metu parlamentaras yra Artimųjų Rytų reikalų ministras. T. Elwoodas kartu su žmona Hannah augina du sūnus.


Tarp kita ko

Londone teroristinės atakos metu užpuolikas rėžėsi į pėsčiųjų minią ant Vestminsterio tilto šalia Parlamento rūmų.

Užpuolikas mačete smogė policijos pareigūnui ir buvo nušautas. Užpultasis pareigūnas žuvo.

Užpuolikas 52-iejų metų Kh. Masoodas, gyvenęs Vakarų Midlandso grafystėje, Anglijoje.

Teroristinės atakos metu žuvo 4 žmonės, tarp jų – ir užpultasis policininkas. Dar 29 buvo sužeisti.

Už šį išpuolį atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Bet kuris 'atbėgėlis' tai potencialus teroristas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių