Britanijos policija tiria įsilaužimą į vienos Londono plastikos chirurgijos klinikos

  • Teksto dydis:

Britų policija antradienį pranešė tirianti kibernetinę ataką, per kurią iš vienos Londono plastikos chirurgijos klinikos buvo pavogta konfidencialių duomenų, tarp jų – kai kurių garsenybių nuotraukų.

Plastikos chirurgijos klinika „London Bridge“ sako šiuo metu mėginanti išsiaiškinti kibernetinės atakos mastą. Anot klinikos, įtariami vagystės vykdytojai anksčiau yra nusitaikę į JAV medicinos paslaugų tiekėjus.

„Spalio 17 dieną, antradienį, Londono policijos tarnyba gavo pranešimą, kad iš vienos Londono plastikos chirurgijos klinikos pavogta duomenų“, – pranešime sako policijos tarnyba.

„Policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimų skyriaus detektyvai pradėjo šio nusikaltimo tyrimą“, – sakoma pranešime. Pareigūnai pridūrė, kad kol kas nesulaikytas nei vienas asmuo.

Turtingame Londono Marilebouno rajone įsikūrusi klinika sakė esanti pasibaisėjusi, kad nusitaikyta į jos pacientus.

„Deja, turime pranešti, kad mūsų informacinių technologijų ekspertams ir policijai atlikus tyrimą turime pagrindo manyti, jog buvo pažeistas mūsų duomenų bazės saugumas ir pavogta duomenų, – sakoma klinikos pranešime. – Už išpuolį atsakinga grupuotė yra itin išmani ir gerai žinoma tarptautinėms teisėsaugos tarnyboms. Per pastaruosius metus jos taikiniais buvo tapę stambūs JAV medicinos paslaugų teikėjai ir korporacijos.“

Tarp Londono klinikos klientų yra buvęs glamūrinis modelis Katie Price (Keiti Prais), anksčiau gyrusi kliniką dėl puikiai atliktos plastinės veido operacijos.

Pasak JAV naujienų tinklalapio „The Daily Beast“, programišių grupuotė „The Dark Overlord“ jo žurnalistui atsiuntė operuojamų lyties organų nuotraukas, pasinaudojusi grožio klinikos elektroninio pašto adresu.

„Sąraše yra karališkosios šeimos narių vardų“, – programišius cituoja dienraštis.

„Informacija taps prieinama visiems. Paskelbsime visą klientų sąrašą su atitinkamomis nuotraukomis. Pasaulis dar nematė tokio masto plastikos chirurgijos nuotraukų paviešinimo“, – pareiškė nusikaltėliai. Jie teigia, kad turi visą klinikos duomenų bazę, įskaitant pacientų tapatybės informaciją.

Panašus incidentas anksčiau šiais metais įvyko ir Lietuvoje: dėl daugiau kaip 22 tūkst. asmenų duomenų vagystės iš Kaune įsikūrusios klinikos „Grožio chirurgija“ rugpjūtį buvo sulaikyti trys įtariamieji.

Šie asmenys už pavogtų duomenų neviešinimą reikalavo pinigų iš Lietuvos ir užsienio piliečių. Manoma, kad įtariamiesiems pinigus sumokėjo šimtai nukentėjusių asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių