Brazilijoje pagautas 30 metų besislapstęs „fantomas“ narkobaronas

  • Teksto dydis:

Brazilijoje pagautas vienas stambiausių Pietų Amerikoje narkobaronų, kuris nuo pareigūnų slapstėsi tris dešimtmečius ir net pasidarė plastinę veido operaciją, kad jo nepažintų, šeštadienį pranešė Brazilijos teisėsauga.

„Baltagalviu“ pravardžiuojamas Luizas Carlosas da Rocha (Luisas Karlosas da Roša) pasikeitė vardą į Vitoro Luizo de Moraeso (Vitoro Luiso de Moraeso) ir pasidarė veido operaciją, kad galėtų slapstytis nuo policijos ir toliau vadovauti tarptautiniam prekybos narkotikais verslui.

Skelbiama, kad kitoje vietoje per operaciją buvo sulaikytas ir jo dešiniąja ranka laikytas vyras. Iš viso per operaciją 150 agentų atliko 24 reidus ir konfiskavo prabangių automobilių, lėktuvų ir kitokio turto už 10 mln. JAV dolerių.

Net pati policijos operacija buvo pavadinta „Spektras“, turint omeny portugalų galvoje vartojamą žodį apibūdinant į vaiduoklį panašią būtybę, kuri gyvena šešėlyje. Taip buvo apibūdinamas besislapstęs baronas, „kuris gyveno labai diskretiškai ... ir beveik 30 metų išvengė policijos“, teigiama policijos pranešime.

Beje, narkobaroną gynė smarkiai apsiginklavusios pajėgos.

Po įtariamojo sulaikymo Mato Graso mieste, agentai palygino Luizo Carloso da Rochos ir Vitoro Luizo de Moraeso nuotraukas ir priėjo prie išvados, kad tai yra tas pats žmogus.

Sulaikytas narkobaronas kaltinamas sukūręs milžinišką prekybos kokainu tinklą. Narkotikų gamyba klestėjo Bolivijos, Kolumbijos ir Peru džiunglėse.

Skaičiuojama, kad L.C. da Rocha sukaupė asmeninio turto už 100 mln. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

akurat

akurat portretas
cia gi rusijos premjeras dimonas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių