Per bokso rungtynes Filipinuose nugriaudėjo sprogimai: sužeisti 33 žmonės

  • Teksto dydis:

Filipinų vidurio regione per bokso rungtynes nugriaudėjus dviem bombų sprogimams sužeisti mažiausiai 33 žmonės, ketvirtadienį pranešė policija.

16 sužeistųjų buvo pristatyti į ligonines, o dar 17 žmonių gydosi namuose, nurodė pareigūnai.

Sprogimai nugriaudėjo vėlų trečiadienio vakarą Hilongoso mieste Leitės provincijoje.

Kaip sakė vietos policijos atstovė Jenyzen Enciso (Dženizen Ensiso), tyrėjai aptiko 81 mm kalibro minosvaidžio miną ir mobilųjį telefoną, kuriuo greičiausiai buvo detonuotos savadarbės bombos.

Tarp nukentėjusiųjų yra mažiausiai dešimt vaikų nuo septynerių iki 15-likos metų.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šią ataką.

Musulmonų ekstremistai dažnai rengia atakas Pietų Filipinuose, kur aktyviai veikia kovotojų grupuotė „Abu Sayyaf“.

Leitės provincijoje, esančioje už maždaug 600 km į pietryčius nuo Manilos, taip pat veikia komunistų sukilėlių, tačiau kol kas nėra įrodymų, kad jie arba musulmonų kovotojai kaip nors susiję su trečiadienio išpuoliu.

Kaltina narkotikų gaujas

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte (Rodrigas Dutertė) ketvirtadienį apkaltino konkuruojančias narkotikų prekeivių gaujas dėl dviejų sprogimų Filipinų vidurio regione per bokso varžybas, per kurias buvo sužeisti mažiausiai 33 žmonės.

Prezidentas savo įtarimų pagrindo nenurodė.

Nuo birželio pabaigos, kai R. Duterte pradėjo eiti prezidento pareigas, šalyje nužudyta daugiau nei 6 tūkst įtariamų narkotikų prekeivių ir narkomanų, dar tūkstančiai jų buvo suimti. Prezidento pradėta brutali kampanija prieš narkotikus pakurstė tarptautinį susirūpinimą dėl numanomų neteisminių egzekucijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių