Berlyne per policijos reidus konfiskuota ginklų ir gausybė šaudmenų

  • Teksto dydis:

Berlyno policija per kelias trečiadienį surengtas kratas konfiskavo ginklų ir didelį kiekį šaudmenų. Operacija buvo nukreipta prieš vyrą, manoma susijusį su islamistų ekstremizmu.

Policija sako, kad keturiasdešimtmetis Vokietijos pilietis suimtas po naktį įvykdytų reidų keturiose vietose. Įtariamasis turėtų vėliau šiandien stoti prieš teismą.

Pasak tarnybų, kratos atliktos po birželio mėnesį atliktų tyrimų, kai buvo suimtas narkotikų prekeivis. Tada tarnybos nusprendė imtis veiksmų, nes buvo baiminamasi, kad trečiadienį suimto įtariamojo turimi ginklai gali būti panaudoti išpuoliui surengti, nors nebuvo žinoma apie jokius konkrečius planus tokį išpuolį įvykdyti.

Policijos atstovas Winfridas Wenzelis (Vinfridas Venzelis) sako, kad tyrėjai kratos metu rado pistoletų, šautuvų ir tarp 20 ir 30 dėžių šaudmenų.

W. Wenzelis sako, kad įtariamasis lankėsi mečetėse, keliančioms įtarimą tarnyboms. Policijos atstovas televizijai n-tv sakė, kad tarnybų nuomone, įtariamasis „galimai planavo įvykdyti išpuolį“ arba ginklus norėjo perduoti kitiems asmenims.


Šiame straipsnyje: Berlynasginklaišaudmenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių