Barselonoje sunkvežimį su dujų balionais švedas pavogė po audringos nakties

  • Teksto dydis:

Barselonoje sunkvežimį su dujų balionais pavogęs ir policijos po gaudynių sulaikytas švedas incidento išvakarėse gerokai pasilinksmino, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Joakimas Robinas Berggrenas (Joakimas Robinas Bergrenas) buvo sulaikytas antradienį po gaudynių, pareigūnams sunerimus, kad jis ruošiasi išpuoliui, panašiam į pernai buvusius Nicoje ir Berlyne.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad teroristinis išpuolis nebuvo planuojamas, o sunkvežimį vairavęs 32 metų švedas greičiausiai buvo apsvaigęs.

Trečiadienį Katalonijos regioninio vidaus reikalų departamento direktorius Jordi Jane (Jordis Janė) žurnalistams pranešė, kad J.R.Berggrenas „naktį praleido audringai linksmindamasis“.

„Jis išleido daug pinigų ir darė tokius dalykus, dėl kurių greičiausiai daug valandų buvo nuolatinės euforijos“, – pridūrė jis, leisdamas suprasti, kad švedas vartojo narkotikus.

Pasak liudininkų, atėjus rytui švedas išsiskyrė „padriku elgesiu“, bandė pavogti keletą automobilių, kol galiausiai įstengė nuvaryti sunkvežimį su 200 butano dujų balionų.

Policininkai jį vijosi beveik tris kilometrus, kol pusę balionų pakeliui išbarstęs sunkvežimis žiedinėje sankryžoje pasuko prieš eismą, kliudė kelis automobilius ir galiausiai atsitrenkė į sieną.

Stengdamiesi sustabdyti sunkvežimį pareigūnai jį apšaudė.

Per incidentą buvo nesunkiai sužeisti trys žmonės, tarp jų viena brazilė, kurią kliudė per gaudynes iš sunkvežimio iškritęs dujų balionas.

Pasak J.Jane, vairuotojas, kuris nenukentėjo, buvo sulaikytas ir apkaltintas „automobilio vagyste, pareigūnų užpuolimu, neatsargiu vairavimu, kūno sužalojimais bei padaryta žala“.

Artimiausiomis dienomis jis stos prieš teisėją, kuris patvirtins arba atmes policijos pareikštus kaltinimus.

J.Jane pakartojo antradienį vidaus reikalų ministro Juano Ignacio Zoido (Chuano Ignasijaus Soido) tviterio paskyroje antradienį pasirodžiusį pranešimą, kad tai nebuvo teroristinė ataka.

Jis pridūrė, kad „incidentas nebuvo suplanuotas, buvo improvizuojama“.

J.R.Berggrenas, kuris dabar paguldytas į ligoninę, į Barseloną atvyko pirmadienį iš Maskvos, į kurią atskrido iš Kopenhagos.

Švedijos teismo dokumentai, su kuriais susipažino AFP, rodo, kad anksčiau J.R.Berggrenui buvo skirta laisvės atėmimo bausmė, kurią jis atliko iki 2012 metų, Tačiau neminima, už ką jis buvo nuteistas, kadangi po penkerių metų jo bylos aprašymas buvo ištrintas.

Po 2012 metų jis dar du kartus buvo atsidūręs teisme dėl vairavimo apsvaigus nuo narkotikų, narkotikų vartojimo ir draudžiamo ginklo – kasteto – nešiojimosi. Už kiekvieną nusižengimą jam buvo skirtos baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Numas

Numas portretas
Joakimas, tai jau ne svedas. Is Maskvos? Aisku kam tos dujos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių