Baltarusijos pilietis surengė šaudynes naujienų agentūros pastate Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Lenkijos šiauriniame Gdynės uostamiestyje antradienio vakarą ginkluotas Baltarusijos pilietis pradėjo šaudyti naujienų agentūros „Thomson Reuters“ pastate, bet per šį incidentą žmonės nenukentėjo, o policija užpuoliką sulaikė, pranešė visuomeninis radijas.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad po incidento, įvykusio prieš 19 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku, policija sulaikė 30-metį „Reuters“ darbuotoją. Preliminari informacija rodo, kad vyras turėjo pistoletą ir šautuvą.

Gdansko radijas nurodė, kad per šį incidentą buvo paleisti du šūviai ir kad „šaudė užpuolikas“. Į įvykio vietą buvo pasiųstos policijos antiteroristinės pajėgos, bet baltarusį sulaikė Gdynės policija.

Pasigirdus šūviams „išsigandę darbuotojai atsigulė ant žemės ir paskambino pagalbos telefonu 112. Tik dėl vieno iš vyrų, sutramdžiusio užpuoliką, didvyriškų veiksmų niekas nenukentėjo“, – sakoma Gdansko radijo pranešime.

„Jis buvo uždaro būdo, netgi neatsakydavo į mūsų pasisveikinimus, neturėjo draugų darbe, dažnai skambindavo savo šeimai. Agentūroje jis užsiėmė bendrovių pranešimų įvedimu į duomenų bazę“, – radijui pasakojo viena bendradarbė.

„Atrodė, kad jis nori į mus šaudyti, ir jeigu ne vieno iš mūsų bendradarbių šaltakraujiškumas, galėjo būti aukų“, – pridūrė darbuotoja, prašiusi neviešinti jos vardo.

Policija daugiau detalių apie šį incidentą nepranešė, tik patvirtino sulaikiusi Baltarusijos pilietį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių