Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje migrantai surengė demonstraciją

Baltarusijoje netoli sienos su Lenkije esančiame transporto ir logistikos centre netoli apgyvendinti migrantai surengė demonstraciją, reikalaudami įleisti juos į Europos Sąjungą, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra BelTA.

Atvykėliai pasiruošė plakatų su užrašytais reikalavimais įleisti juos į Europą ir negrąžinti į Kurdistaną, sakoma valstybinės naujienų agentūros pranešime. Demonstracijoje dalyvaujančių migrantų skaičius nenurodomas.

Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje laukia Lenkijos ir Vokietijos valdžios leidimo persikelti į ES šalis laukia maždaug 2 tūkst. migrantų, daugiausia iš Irako ir kitų arabiškų šalių. Lenkija, Latvija ir Lietuva pastaraisiais mėnesiais registruoja išaugusį migrantų srautą iš Baltarusijos. Europos Sąjunga kaltina Minsko režimą sąmoningai kurstant chaosą prie Bendrijos sienų, o Baltijos valstybės šiuos veiksmus vadina hibridine agresija.

Tuo metu Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Anatolis Hlazas ketvirtadienį pareiškė, kad iš ES nesulaukta jokio finansavimo pagalbai migrantams.

„Trumpai tariant, iš Europos Komisijos nieko nėra (gauta), išskyrus pareiškimus apie ketinimus. Technikos ekspertai lankydamiesi logistikos centre su pabėgėliais taip ir nepabendravo“, – sakė ministerijos atstovas. Jį citavo naujienų agentūra BelTA.

Jis taip pat pranešė, kad gauta daugiau nei 200 žiniasklaidos atstovų prašymų suteikti leidimus dirbti Lenkijos pasienyje.

„Tarp akredituotųjų taip pat buvo ir keturi kurdų žurnalistai. Žiniasklaidos darbui nėra jokių kliūčių“, – sakė  A.Glazas.

Irako kurdų televizija NRT antradienį pranešė, kad Baltarusijoje buvo sulaikyta viena jos žurnalistė.

„NRT reporterę Zhyan Ali (Žjan Ali) baltarusių teisėsaugininkai suėmė lapkričio 23 dieną Minsko nacionaliniame oro uoste. Iš jos buvo konfiskuota jos visa žurnalistinė įranga“, – sakoma televizijos paskelbtame pranešime.

Jame nurodoma, kad Zh. Ali bandė patekti į Baltarusijos ir Lenkijos pasienį, kad nušviestų migracijos krizę.

„Daugelis migrantų, bandančių patekti į Europos Sąjungą iš Baltarusijos, yra kurdai.  NRT, kaip kurdų televizijos kanalas, šią problemą nušviečia nuo pat šios situacijos pradžios“, – sakoma televizijos pranešime.

Šiais metais per Baltarusijos sieną į Lietuvą, Latviją ir Lenkiją pateko keli tūkstančiai migrantų, dauguma jų – iš Irako. Lietuvoje ir Lenkijoje dėl migrantų krizės pasienyje įvesta nepaprastoji padėtis, Latvijoje – ekstremalioji padėtis, pradėtos statyti pjaunančios vielos užtvaros, sustiprinta sienos apsauga.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi anksčiau šį mėnesį, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nelegalams

Nelegalams portretas
O kur jūs visi jauni ir stiprūs vyrai buvote, kai visokie talibanai užiminėjo jūsų šalis? Kodėl nepaėmėte ginklo ir neapgynėte tokios santvarkos, kokioje dabar norite gyventi? Ilgą laiką buvo teikiama užsienio pagalba instruktoriais, kariuomene, o jūs priešinotės, nepriėmėte demokratijos pagalbos. Tai dabar džiaukitės tuo, ką turite ir nelįskite mums į akis. Ir be jūsų turime ką veikti.

girdėjot?

girdėjot?  portretas
jie REIKALAUJA

neregėta

neregėta  portretas
negirdėta: plėšikai braunasi, akmenim daužo šeimininkus, kad patektų į jų namus. Nepavykus per jėgą įsibraut į namus, jie TO REIKALAUJA !!! JIE REIKALAUJA !!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių